Politică

Sefii Electrica, intre Base si oligarhi

Mihai Boicu
11 mai 2007 1973 vizualizări
Inginerul sef Dinu Chitic a trecut la PNL dupa ce PD a iesit de la guvernare, fiind singura persoana din conducerea unei institutii locale care a facut acest pas. Senatorul Jan Vraciu sustine ca Varujan Vosganian i-a cerut anul trecut sa-l ia la PD pe adjunctul Electrica, deoarece Nini Sapunaru vroia sa-l schimbe din functie. Inginerul sef a negat toate informatiile si spune ca a intrat in PNL dupa destramarea Aliantei deoarece e mai apropiat de liberali.

Inginerul sef Dinu Chitic, adjunctul de la sucursala locala a Electrica SA, a facut in urma cu doua saptamini pasul de la PD la PNL. Deocamdata, acesta este unica persoana din conducerea unei institutii din Vrancea care a trecut de la partidul care il sustine pe Traian Basescu la "oligarhi", dupa ce democratii au plecat de la guvernare si s-a format un nou Guvern PNL-UDMR, sustinut de PSD in Parlament. Aceasta decizie politica se invirte in jurul actualului ministru al Finantelor si Economiei, focsaneanul Varujan Vosganian, cu fratele caruia a fost coleg de liceu Dinu Chitic. Senatorul Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, sustine ca in urma cu un an l-a primit in partid pe adjunctul de la Electrica pentru ca acesta sa nu-si piarda postul de sef. "Sapunaru vroia in 2006 sa-l schimbe, iar Vosganian mi-a spus ca nu se poate intelege cu Sapunaru si m-a rugat sa-l primesc in partid. (...) Auzisem ca era un bun profesionist, un om onorabil si am fost de acord sa-l ajut pe Vosganian", ne-a declarat senatorul Jan Vraciu. Liderul democratilor ne-a spus ca a fost informat telefonic de Dinu Chitic ca va pleca la PNL. Nini Sapunaru ne-a confirmat faptul ca inginerul sef de la Electrica a intrat in PNL, insa a refuzat sa comenteze informatiile ca a intentionat sa-l schimbe anul trecut. "El a fost obligat sa intre in PD, avind in vedere ca in trecut a fost membru UFD", a explicat Nini Sapunaru motivul pentru care l-a primit pe Dinu Chitic in partid dupa ce, se pare, ca a intentionat sa scape de el.


"Sint mai apropiat de PNL"


Dinu Chitic ne-a declarat ieri ca atunci cind a intrat in PD era un sustinator al Aliantei D.A. si ca dupa destramarea acesteia a avut doua posibilitati. "Sint niste lucruri care nu puteau fi prevazute in urma cu un an. Nu am nimic sa le reprosez colegilor de la PD, dar sint mai apropiat de PNL, mai ales ca am fost membru UFD", ne-a spus ieri Dinu Chitic. De mentionat ca Uniunea Fortelor de Dreapta a fost condusa de Varujan Vosganian pina in anul 2001, atunci cind a fuzionat cu PNL. Dinu Chitic spune ca de atunci si pina la intrarea in PD, anul trecut, nu a mai fost membru al nici unui partid. Acesta a negat faptul ca intrarea sa in PD sau in PNL a fost rezultatul unor presiuni sau al prieteniei cu Varujan Vosganian. Noul membru PNL ocupa functia de inginer sef la Electrica din august 1999. De mentionat ca Dinu Chitic a acceptat sa stea de vorba cu reporterii nostri, dupa care la citeva ore a revenit cu un telefon si a mentionat ca nu vrea sa apara cu nici o declaratie in ziar deoarece nu a stiut ca nu este obligat de lege sa dea declaratii ziaristilor.

Si seful sau, Dumitru Danila, directorul Electrica, si-a schimbat partidul in 2005, dupa ce Alianta D. A. a cistigat puterea. Intrucit liberalii si democratii intentionau sa-l schimbe, acesta a intrat in rindul conservatorilor pentru a-si putea pastra postul.


PD a "dat" PNL doi consilieri


La sucursala locala a Electrica se mai afla un alt liberal cu greutate, consilierul local Gabriel Corneanu. In primavara anului trecut, acesta a trecut de la PD la PNL, dupa o scurta perioada ca independent in legislativul locale. Se pare ca potrivit intelegerilor initiale din Alianta, lui Gabriel Corneanu ar fi trebuie sa-i revina fie postul de director, fie cel de adjunct al sucursalei Electrica. Nici un partid nu a reusit sa-i ofere lui Gabriel Corneanu, fost candidat al PD la functia de primar al Focsaniului, un post pe masura asteptarilor sale, in conditiile mutarilor politice din institutie. PD l-a mai pierdut in favoarea liberalilor, tot anul trecut, pe consilierul local Victor Racosanu, luindu-l in schimb pe Vasile Croitoru. Democratii mai au trei directori intrati in partid pentru a-si pastra functiile. Nicu Tanase a lasat anul trecut conducerea PNTCD Vrancea si a trecut fara menajamente in PD pentru a ramine sef al Autoritatii Romane Rutiere pe plan local. La aceasta data, Ministerul Transporturilor era condus de democratul Radu Berceanu. In PD au intrat in 2006 si Ion Ghionea, adjunctul Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, si Dumitru Danila, seful Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.