Politică

Primarii se instruiesc azi pentru referendum

Mihai Boicu
11 mai 2007 741 vizualizări
In garile din Vrancea nu se mai voteaza

Vrancea a primit 349.615 buletine de vot pentru referendumul din 19 mai, cu 10 la suta mai mult decit numarul alegatorilor, care este de 317.832. Dintre acestia, 9500 au actele de identitate expirate si trebuie sa se grabeasca daca vor sa voteze saptamina viitoare. "Miine (azi - n.r.) urmeaza sa fie aduse autocolantele, iar pe 14 mai sintem programati sa aducem stampilele cu mentiunea "VOTAT" pentru sectiile de votare, in numar de 1650", a declarat prefectul Ion Oprea, in cadrul unei conferinte de presa. Astazi, de la ora 11.00, la fostul cinematograf Balada, primarii din Vrancea sint chemati la o instruire pentru organizarea referendumului, unde li se vor inmina stampilele de control si procesele verbale de numire ale presedintilor sectiilor de votare. De asemenea, prefectul Ion Oprea a anuntat ca au fost controlate 31 de localitati in privinta locurilor de afisaj electoral si a spus ca nu s-au inregistrat probleme. Pe de alta parte, PSD a acuzat in urma cu doua zile ca in unele judete unde sint prefecti proveniti din PD, cum este si Vrancea, au fost desfiintate sectiile de votare din gari si autogari. "Sectiile de votare care s-au constituit la nivelul judetului Vrancea s-au constituit din dispozitia primarilor. Aceste sectii de votare au existat la alegerile parlamentare. Din moment ce in noul act normativ se stabileste ca se poate vota oriunde, nu mai sint necesare sectii de votare pentru persoanele in tranzit", a declarat prefectul Ion Oprea. In consecinta, in garile din Vrancea nu se mai voteaza. Pina acum, Prefectura a primit numai trei solicitari de fonduri pentru organizarea referendumului. De exemplu, autoritatile din Andreiasu au solicitat fonduri pentru achizitionarea de materiale de curatenie. Banii pentru asemenea cheltuieli provin din cei 800.000 de lei repartizati de Guvern. Din aceasta suma, 570.000 lei sint destinati pentru plata indemnizatiilor membrilor birourilor sectiilor de votare. Presedintii primesc 50 lei pe zi, pentru maxim sapte zile, iar membrii birourilor 35 lei pe zi, pentru maxim trei zile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.