Politică

Comisarul Franco Fratini intelege romaneste

Mihai Boicu
5 mai 2007 783 vizualizări
Eurodeputatul Cristian Dumitrescu a atras atentia asupra unor probleme privind legislatia europeana la sedinta de miercuri a Comisiei juridice din cadrul Parlamentului European, la care au participat Franco Fratini, vicepresedinte al Comisiei Europene si totodata comisarul european pentru Libertati, Securitate si Justitie.

Social-democratul Cristian Dumitrescu i-a cerut lui Franco Fratini "sa se acorde mai multa atentie propunerilor pe care le face Comisia in ceea ce priveste concordanta acestor reglementari cu legislatia deja existenta si adaptata in Uniunea Europeana, precum si dreptul privat international, deoarece exista multe diferente ce pun probleme reale de aplicare a legislatiei propuse", dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al deputatului PSD. "Nu e foarte greu sa stabilim care este raportul corect intre studiul de impact pe care-l facem cu ocazia fiecarui act legislativ si ambitia de a modifica rapid si substantial legislatia. Daca sintem foarte scrupulosi cu implicatiile ar fi mult mai usor sa nu schimbam nimic, asa ca in permanenta cautam echilibru intre schimbare si implicatiile acesteia pe orizontala, adica in ceea ce priveste domenii adiacente, cum ar fi piata interna sau protectia cosumatorului", a raspuns Franco Fratini. Vicepresedintele Comisiei Europene a precizat in discutia cu Cristian Dumitrescu ca

intelege si limba romana daca se vorbeste foarte rar, dat fiind originea comuna cu limbile italiana si franceza. Franco Fratini a participat la sedinta Comisiei juridice pentru a-si prezenta raportul trimestrial de activitate. Dumitrescu este prim-vicepresedintele acestei comisii. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.