Politică

CJ Vrancea a pierdut procesul cu Directia de Cultura

Cristi Irimia
3 mai 2007 689 vizualizări
Tribunalul Arad a respins cererea prin care Consiliul Judetean Vrancea solicita constatarea aprobarii tacite in chestiunea ce vizeaza transferarea sediului fostei Prefecturi Putna in administrarea Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea.

Procesul fusese deschis de CJ Vrancea, insa Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a cerut si obtinut stramutarea dosarului. Oprisan dorea ca instanta sa constate aprobarea tacita pe care DCCPCN Vrancea ar fi dat-o solicitarii de avizare formulata de CJ. La acea vreme, institutia condusa de Paraschiv Usturoi a raspuns la adresa CJ-ului ca nu este in masura sa decida in privinta avizului, deoarece este vorba de un monument istoric din categoria A. Reamintim ca prin hotarirea 89 din 30 octombrie 2006, CJ Vrancea a dat spre administrare fosta cladire a Prefecturii procurorilor vrinceni. Pe de alta parte, insa,Tribunalul Cluj a respins in urma cu citeva zile actiunea Institutiei Prefectului, care ceruse anularea hotaririi CJ din 30 octombrie 2006. Aceste doua decizii complica putin situatia, avind in vedere si avizul dat de Ministerul Culturii si Cultelor in sensul trecerii

cladirii in custodia Parchetului. Asadar, exista acum o sentinta care spune ca hotarirea CJ este legala, iar alta ca nu se poate vorbi de aprobare tacita. In acest context, precizam ca CJ avea nevoie la acea data de o aprobare, fie directa, fie tacita, pentru ca hotarirea CJ sa fie aplicabila. Aprobare care n-a fost atasata la hotarire si, iata, nici constatata de instanta. Astfel, pe baza deciziei Tribunalului Arad, Institutia Prefectului ar putea solicita acum revizuirea dosarului de la Tribunalul Cluj. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.