Politică

PIN nu intra in campanie pentru referendum

Mihai Boicu
1 mai 2007 525 vizualizări
Consiliul liderilor Partidului Initiativa Nationala a decis ca partidul sa nu se implice in campania pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu. Liderii PIN considera ca referendumul este un test de legitimitate, in care presedintele "in loc sa se victimizeze asa cum are obiceiul" poate demonstra ca se bucura de un larg sprijin popular

."PIN propune si celorlalte partide politice care sustin suspendarea sa procedeze similar, suplinind astfel deficitul de democratie care este generat atit de atitudinea lui Traian Basescu, cit si de situatia precara in care se afla Curtea Constitutionala", se arata intr-un comunicat al PIN. Partidul condus de Cozmin Gusa considera ca daca Traian Basescu va fi votat de o majoritate care sa confere legimitate referendumului atunci acesta va fi un presedinte mai legitim, daca nu si "mai intelept". In caz contrar, "in cadrul legii si cu sprijinul Parlamentului" trebuie gasita o solutie "pentru protejarea democratiei si a institutiilor statului". PIN a fost un critic asiduu al lui Traian Basescu si sustine ca decizia Parlamentului de suspendare a acestuia din functie a fost necesara. In acelasi timp, PIN atrage atentia ca actuala lege a referendumului va provoca "o situatie echivoca" cu privire la rezultatele referendumului, "iar decizia Curtii Constitutionale referitoare la noul proiect de lege care ar rezolva situatia este previzibila, avind in vedere santajul practicat asupra judecatorilor".(M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.