Politică

Citeva zile pina la teza cu subiect unic

Camelia Stănilă
30 apr 2007 679 vizualizări
Examenul va fi sustinut in 109 centre u directorii vor fi instruiti joi cu privire la privire la preluarea subiectelor si la masurile organizatorice ce trebuie luate in scoli u varianta de subiect la matematica, care a fost postata pe net, a fost considerata dificila chiar si de dascali

Dupa minivacanta de 1 mai, pregatirile pentru tezele cu subiect unic sustinute de elevii claselor a VII-a intra in linie dreapta, prima proba avind loc vineri 4 mai. Cei peste 4.000 de elevi vor sustine probele in 109 centre la nivelul judetului, in scoli cu personalitate juridica care au si dotarile necesare multiplicarii subiectelor. De altfel, directorii acestor scoli vor fi prezenti la o instruire cu responsabilii din inspectoratul Scolar, joi 3 mai, cind vor primi atit tipizatele de examen, cit si instructiuni de ordin organizatoric. Si reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MEdCT) au transmis directorilor "sa organizeze si sa desfasoare tezele claselor a VII-a, in asa fel incit procesul instructiv educativ al celorlalte clase sa nu aiba de suferit". Spatiile necesare derularii tezei cu subiect unic trebuie sa fie pregatite pentru intervalul 12.00 - 12.50, atit pentru elevii care studiaza in programul de dimineata, cit si pentru cei din programul de dupa-amiaza. Eliberarea salilor de clasa, precum si accesul elevilor in acestea se va realiza intre orele 11.30-12.00. Acolo unde cursurile se desfasoara in mai multe ture, eliberarea salilor de clasa se va realiza in intervalul 13.00-13.30.


Subiectele, preluate in functie de prioritati


Desi la simulare directorii s-au incadrat cu preluarea si multiplicare subiectelor pina in ora 11.00, sefii ISJ au decis sa stabileasca 6-8 centre in teritoriu, unde vor fi trimisi inspectorii scolari cu variantele de subiecte, dar si unde vor fi apoi predate lucrarile elevilor. In plus, distribuirea se va face in functie de prioritati, mai intii spre zonele indepartate ale judetului. "Dupa ce vom multiplica subiectele, le vom da drumul in judet in functie de prioritati. Un inspector va pleca mai repede spre Vidra, de exemplu", a precizat inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. Potrivit instructiunilor transmise de MEdCT, ISJ va prelua subiectele de pe website incepind cu ora 6.00, pentru ca pina la 8.00 sa fie derulate operatiunile de decriptare si multiplicare a variantei de subiecte. Transferul subiectelor de la inspectorate la scoli se va realiza intre orele 7.30 - 11.00. Deplasarile cu subiectele tezei unice catre cele mai indepartate puncte din judet vor putea demara inca de la 7.30 - 7.45. Teza va incepe la orele 12.00, in toata tara si va dura 50 de minute. Doar pentru elevii din centrele de educatie incluziva se vor asigura conditii speciale: prelungirea timpului de rezolvare a subiectelor pina la 2 ore, asigurarea unui interpret sau a unui profesor care sa transcrie lucrarea, in caz ca elevul nu poate scrie.


Subiecte grele


Elevii de clasa a VII-a si-au putut face si o idee despre ce-i asteapta la proba de matematica de vineri, avind in vedere ca o varianta de subiect a fost postata pe internet. Atit elevii, cit si dascalii au apreciat subiectele ca fiind dificile, exprimindu-si teama ca cele 11 subpuncte nu vor putea fi rezolvate in cele 50 de minute alocate examenului. "Subiectele sint cam dificile. Ele respecta programa pentru nivel mediu si ridicat, insa sint cam multe 11 subpuncte. Un elev foarte constiincios reuseste sa le atinga pe toate, insa nu stiu in ce masura vor fi rezolvate complet si corect. In varianta nr. 11 postata pe internet sint exercitii nu tocmai accesibile, multe cu moduli, cu radicali... Vom vedea insa ce varianta va fi trasa la sorti", ne-a declarat Daniela Sirghie, inspector scolar de matematica in cadrul ISJ Vrancea. Chiar daca

sint experimentale, notele de la tezele cu subiect unic vor fi trecute in catalog, contind in proportie de 25% la media finala a semestrului. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.