Politică

A inceput campania pro si contra Basescu

Mihai Boicu
26 apr 2007 1293 vizualizări
Democratii si liberal-democratii vrinceni si-au stabilit staff-urile pentru campania pentru Traian Basescu u pesedistii au avut si ei o intilnire la Bucuresti in care si-au pregatit strategia de a-l suspenda definitiv pe Basescu

Suspendarea presedintelui Traian Basescu imparte in doua taberele politice vrincene. Pe de o parte sint sustinatorii "marinarului", democratii si liberal-democratii, iar pe de alta parte dusmanii acestuia, mult mai numerosi: pesedisti, liberali, peremisti, plus partidele extra-parlamentare. Pentru referendumul din 19 mai isi vor scoate sabiile din teaca insa numai citeva partide. PD si PLD si-au pus deja la punct o parte din strategia pentru campania pro-Basescu. Democratii l-au inscaunat sef de campanie pe presedintele executiv Andrei Dulgheru, care va avea in spatele sau Biroul Permanent al organizatiei. "In primul rind, sintem organizati pe sectii, in al doilea rind sintem organizati sa mobilizam populatia sa iasa la vot, iar celelalte actiuni le vom face dupa planificarea centrala, pentru ca vom avea o planificare centrala, impreuna cu PLD", ne-a declarat senatorul Jan Vraciu. Prima actiune din campanie va fi organizarea miine, de la ora 17.00, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, a unei mese rotunde. Tema acesteia va fi situatia politica creata prin suspendarea lui Traian Basescu si implicatiile constitutionale ale acestei decizii. Liberal-democratii vrinceni au desemnat un staff de campanie format din cinci persoane, care vor duce greul referendumului. Coordonatorii campaniei vor fi vicepresedintii Ion Calin si Maricel Soare, iar alaturi de ei vor sta Sorin Hornea, Cristi Condrut si Geta Gavrila-pentru probleme juridice. "Lucram la programul si planul nostru de actiuni si, probabil, miine seara (azi- n.r.) il definitivam. In mare, insa, pot sa spun ca vom face deplasari in teritoriu, ca sa discutam cu oamenii. Vom face 100.000 de fluturasi in care sa explicam oamenilor cum se voteaza, pentru ca intrebarea pe care a adaugat-o Parlamentul este perversa si lumea mai putin informata poate fi derutata", ne-a declarat deputatul Corneliu Momanu, presedintele PLD Vrancea. De mentionat ca fluturasii vor fi facuti cu banii liberal-democratilor vrinceni. Pesedistii au demarat la rindul lor o campanie impotriva lui Traian Basescu, concomitent cu pregatirea unui plan ca suspendatul sef al statului sa fie la mina Parlamentului. Conducerea PSD a avut ieri o intilnirea cu sefii de organizatii judetene pentru a discuta strategia din urmatoarele saptamini. La intilnire a participat si baronul Marian Oprisan, cel care cu putin timp in urma, pe 24 ianuarie, se pupa calduros cu Basescu la Focsani. Seful PSD Vrancea nu a fost insa la fel de "calduros" cu oi si nu a vrut sa ne spuna ce s-a discutat la nivelul conducerii partidului. O mare parte din liderii de organizatii s-au plins de faptul ca nu pot colabora cu liberalii in teritoriu. Organizatia din Vrancea se afla si ea in aceasta situatie, deoarece in ultima perioada relatiile au fost mai bune cu cei de la PD. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca partidul se afla din aceasta saptamina in campanie electorala, chiar daca "aceasta este usor atipica". (Mihai BOICU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.