Politică

Deputatii au aprobat tacit interzicerea migratiei politice

Mihai Boicu
17 apr 2007 741 vizualizări
Modificarile la Legea 249/2006 au fost aprobate prin trecerea termenului de 45 de zile pentru a fi votate

Modificarile propuse la Legea 249/2006, pentru interzicerea migratiei politice, au trecut de Camera Deputatilor prin aprobare tacita. Varianta propusa de deputatul PNL de Iasi Relu Fenechiu a ajuns in plen pe 10 aprilie, in conditiile in care pe 4 aprilie a expirat termenul de 45 de zile impus de lege pentru a modifica actul normativ, asa cum a cerut Curtea Constitutionala. Aceasta a declarat neconstitutionale doua dintre prevederile legii. Art. II, alin. 1, se referea la depunerea declaratiei de apartenenta politica in termen de 45 de zile de la publicarea Legii 249/2006 in MonitorulOficial, pe 27 iunie 2006, iar art. II, alin.2, prevedea ca legea intra in vigoare la momentul depunerii declaratiei. Potrivit legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale, Parlamentul era obligat ca in termen de 45 de zile sa modifice Legea 249/2006, insa pina acum aceasta a trecut abia de Camera Deputatilor. Deputatul Relu Fenechiu a propus la art. II, alin. 1: "Consilierul local, consilierul judetean si viceprimarul, in functie la data intrarii in vigoare a acestei legi, isi pierde mandatul de ales local odata cu pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale, al carui membru este, potrivit declaratiei de

apartenenta politica, publicata in monitorul oficial al judetului sau al municipiului Bucuresti". Varianta propusa de liberal nu a primit aviz favorabil de la comisiile de administratie publica si juridica. Legea a fost inregistrata pe 12 aprilie la Senat, care este camera decizionala. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.