Politică

Deputatul Dumitrescu ataca SoJust-ul

Doina Ganea
21 feb 2007 746 vizualizări
Asociatia profesionala e acuzata ca are puncte de vedere politice

Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat ieri ca Asociatia magistratilor "SoJust" a demonstrat, in scandalul Macovei, ca are puncte de vedere politice si ar trebui sa faca subiectul unei anchete a CSM. Europarlamentarul Cristian Dumitrescu, prim-vicepresedintele Comisiei juridice din Parlamentul European, spune ca magistratii din cadrul asociatiei ar trebui sa aiba preocupari de natura profesionala si sa nu ia pozitii pentru apararea oamenilor politici. "Este o societate, de exemplu, a magistratilor, SoJust, care are si un reprezentant aici in Vrancea, prin presedintele Tribunalului (n. r. - Adrian Toni Neacsu), care in mod normal ar trebui sa se ocupe de statutul profesiei sau de reforma justitiei si care a luat o pozitie partizana de natura politica, de sustinere a ministrului Macovei. Cred ca aceasta societate profesionala ar trebui sa faca si obiectul unei atentionari din partea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca nu este normal ca ea sa-si exprime puncte de vedere politice, in loc sa se ocupe de problemele profesionale ale magistratilor", a declarat Cristian Dumitrescu. Europarlamentarul a mai spus ca, desi Monica Macovei sustine ca este ministru independent, ea a ajuns in fruntea Justitiei doar cu sustinerea PD. "Este ministru cu sustinere PD si cred ca ar trebui sa ne mai lase in pace cind spune ca este independenta", a comentat Dumitrescu. Presedintele Tribunalului Vrancea, care face parte din SoJust, n-a putut fi contactat ieri pentru a comenta acuzatiile lui Dumitrescu. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.