Politică

Sapunaru ii face proiectele primarului din Bordesti

Mihai Boicu
21 feb 2007 901 vizualizări
Europroiect, firma la care deputatul PNL Nini Sapaunaru are 49,5% din actiuni, executa proiectele pentru doua investitii. Primarul Tataru se lauda ca a obtinut finantari de 5 milioane RON dupa ce a trecut de la PSD la PNL

Proiectele investitiilor primarului PNL din Bordesti sint intocmite de firma sefului sau de partid, deputatul Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea. Acesta detine 49,5 din actiunile firmei Europroiect care, din cite spune, este specializata numai pe lucrari la drumuri. Dupa ce a trecut de la PSD la PNL, in primavara anului trecut, primarul Gheorghe Tataru a avut mai multi bani decit visa vreodata. De altfel, edilul a asezat la loc de cinste in biroul sau fotografia premierului Tariceanu, de care are agatata legitimatia de primar. In Bordesti sint in lucru trei investitii: o lucrare de asfaltare pe 2,5 km a drumurilor din comuna de 1500.000 RON, bani primiti la sfirsitul anului trecut de la Guvern, repararea a 19 poduri si podete pentru care s-au dat 413.000 RON prin O.U.G. 7/2006, pentru dezvoltarea infrastructurii in mediul rural, si o alimentare cu apa finantata cu 1 milion de euro prin SAPARD. In primele doua cazuri, proiectele au fost intocmite de firma lui Sapunaru, iar in cel de-al treilea de firma Alma Consulting. La licitatia pentru proiectul de afaltare, Europroiect a iesit cistigatoare pe 17 ianuarie 2007 in ata firmelor Arco Proiect si Dual Proiect. Valoarea contractului este de 54.800 RON. Licitatia pentru drumuri si podete a avut loc pe 4 decembrie 2006, iar Europroiect a cistigat in fata firmelor Alma Consulting si Arco Proiect. Contractul se ridica la 16.600 RON. Nini Sapunaru ne-a spus ca nu stie exact ce lucrari detine firma Europroiect, deoarece de ea se ocupa cumnatul sau, Dorinel Modreanu. "Nu este nici un fel de legatura cu faptul ca sint deputat. In Ordonanta 7 sint 14 comune PNL si nu stiu daca firma are patru lucrari", ne-a declarat Sapunaru. Dorinel Modreanu ne-a spus ca Europroiect a efectuat lucrari in cinci comune conduse de primari PNL: Vintileasca, Jitia, Sihlea, Bordesti si Homocea. "Eu pot sa va spun ca, din punctul meu de vedere, am lucrat mai bine cu partidele din opozitie si cu PD. (...) Noi sintem specializati pe drumuri si lumea ne apreciaza. Daca va uitati in jur veti vedea ca nu mai exista doua firme sa faca asemenea lucrari", ne-a declarat directorul executiv al Europroiect. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.