Politică

Patriciu i-o coace lui Basescu cu biletele

Alex Smeu
17 feb 2007 692 vizualizări
Ziarele lui Dinu Patriciu au aruncat pe piata un memoriu uzual semnat de presedinte, prezentat ca o interventie in favoarea unei firme private

Ziarele "Adevarul" (din trustul de presa al lui Dinu Patriciu) si "Ziua", condusa de Sorin Rosca Stanescu, acuzat in dosarul "Rompetrol", au aruncat ieri pe piata al "treilea biletel." Ziarele prezinta un memoriu cu o recomandare a presedintelui Traian Basescu catre ministrul Transporturilor din 2005, Gheorghe Dobre, de "rezolvare legala" a platii unor datorii de 110 miliarde lei vechi pe care o avea de incasat o firma de constructii. "D-le Ministru Dobre. Rog analizati si rezolvare legala", ar fi scris presedintele Traian Basescu in 12 aprilie 2005 pe memoriul care- i fusese inaintat cu o luna mai devreme, in martie, de firma "Art Constructii \'92" SA, detinuta de Dumitru Bucsaru, un om de afaceri din top 300, apropiat al familiei Udrea-Cocos. Acesta solicita sefului statului sa intervina pentru a putea recupera datorii de miliarde pe care le avea de incasat de la Compania Nationala de Cai Ferate. Potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor (MTCT), firma Art Constructii \'92 efectuase lucrari pentru refacerea garii Focsani. Modernizarea statiei facea parte din programul de reabilitare a 15 statii de cale ferata din Romania, finantat printr-un imprumut de 60 milioane dolari de la Credit Suisse Boston International. MTCT afirma ca CNCFR a achitat serviciile prestate de Art Constructii \'92 o data cu platile efectuate catre celelalte firme implicate in proiect, dupa ce banca finantatoare a verificat documentele, adica la trei luni de la primirea memoriului.


Adriana Saftoiu: Rezolutia este o practica constitutionala


Purtatorul de cuvint al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a dat explicatii referitoare la drumul legal pe care il parcurge o petitie care ajunge la Cotroceni. Adriana Saftoiu a declarat ca presedintele Basescu a trimis petitia Ministerului Transporturilor, si nu SNCFR. Ea a subliniat ca seful statului nu il cunoaste pe directorul care a facut petitia respectiva si nici pe vreunul din actionarii firmei. Pe de alta parte, Adriana Saftoiu a recunoscut ca Traian Basescu nu semneaza toate petitiile pe care le primeste.


Opozitia acuza trafic de influenta


Aparitia memoriului a fost un nou prilej pentru opozitie de a iesi la atac."Poate ca erau mai multi care asteptau bani de la lucrari la CFR. Le-a trimis presedintele rezolutii tuturor?... Presedintele Romaniei ne

crede prosti pe toti", a comentat deputatul liberal Crin Antonescu spusele de purtatorul de cuvint al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu. "Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca Parchetul General si DNA ar trebui sa se autosesizeze in cazul biletelului prezidential, pentru ca actiunea lui Traian Basescu s-ar situa la limita infractionalitatii. PSD a anuntat ca memoriul va fi o noua proba la dosarul suspendarii lui Traian Basescu, iar liderul PC, Dan Voiculescu, a afirmat ca "seful statului face trafic de influenta", motiv pentru care trebuie sa continue procedurile de suspendare a lui Traian Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.