Politică

Interzicerea interzicerii migratiei politice a intrat in vigoare

Mihai Boicu
14 feb 2007 808 vizualizări
Luni a intrat in vigoare decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea unora dintre prevederile Legii 249/2006, pentru interzicerea migratiei politice.

Este vorba de alineatele 1 si 3 din art. II al legii, care prevedeau ca in termen de 45 de zile de

la publicarea ei in Monitorul Oficial, pe 27 iunie 2006, alesii trebuie sa-si declare apartenenta politica si ca legea intra in vigoare de la momentul in care era data declaratia. Dupa sesizarea depusa de Tribunalul Mehedinti, pe 22 august 2006, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale cele doua prevederi din Legea 249/2006 pe 18 ianuarie 2007, dupa care decizia a aparut in Monitorul Oficial in urma cu doua zile si a intrat in vigoare. Parlamentul Romaniei are la dispozitie un termen de 45 de zile de la acest moment pentru a modifica Legea pentru interzicerea migratiei politice in functia de decizia judecatorilor Curtii Constitutionale. Din cauza aplicarii prevederilor declarate neconstitutionale, sapte

consilieri judeteni vrinceni care au trecut de la PSD la PNL si PD anul trecut si-au pierdut mandatele. Acestia au cerut revizuirea sentintei Curtii de Apel Galgati la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Parerile sint impartite in privinta influentei pe are o decizia Curtii Constitutionale in cazul consilierilor care si-au pierdut mandatele anul trecut. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.