Politică

PSD crede ca PNL va vota suspendarea lui Basescu

Mihai Boicu
13 feb 2007 917 vizualizări
Marian Oprisan a preferat sa nu-l atace pe presedinte si i-a scos la inaintare pe subordonatii sai de la partid si de la CJ

Consilierii judeteni PSD Vasile Carnariu si Dragos Birladeanu au prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, motivele pentru care PSD cere suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Documentul a fost public ieri de pesedisti si are girul a inca doua partide: PSD si PRM, cu sustinerea PC. Pentru a avea o acoperire cit mai buna a actiunii lor, pesedistii din toate judetele au primit ordin sa convoace presa pentru a pune tunurile in comun pe presedinte. La Vrancea, Marian Oprisan a preferat sa nu-l atace pe presedinte si i-a scos la inaintare pe subordonatii sai de la partid si de la Consiliul Judetean. Vasile Carnariu, care este si vicepresedinte PSD Vrancea, a declarat ca, in opinia lui, parlamentarii vor vota pentru suspendarea presedintelui tarii. "Credem ca exista si parlamentari de la Putere care vor vota pentru suspendarea presedintelui. Cred ca vor fi de la PNL", a dat cu presupusul consilierul judetean. Intrebat de reporteri, Carnariu a spus insa ca nu stie sa existe vreo intelegere intre PSD si PNL sau intre PSD si PD, pe plan local. Carnariu a mai spus ca ideea de dizolvare a Parlamentului in cazul in care populatia nu aproba suspendarea lui Basescu la referendum este "o idee pedista" si ca Parlamentul nu trebuie suspendat in aceasta eventualitate. Dragos Birladeanu a citit cele zece motive principale pe care le invoca PSD in demersul de suspendare a sefului statului. Cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu se intinde pe 25 de pagini, este structurata de sase capitole si cuprinde 31 de capete de acuzare care se refera in marea lor majoritatea la incalcarea unor articole din Constitutie. Potrivit presedintelui PSD, Mircea Geoana, principala categorie de acuzatii priveste "suita de fapte grave prin care Traian Basescu a incalcat Constitutia", făcute incadin prima zi de mandat, cind si-a arogat calitatea de "presedinte- jucator". Referoitor la acuzatii, Dragos Birladeanu a spus ca Traian Basescu "conduce PD prin telefon" si ca pina si Emil Boc "s-a saturat sa mai fie regele play-back-ului politic". (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.