Politică

Echipa Ziarului de Vrancea - 10 (zece) ani de performanta jurnalistica

Ziarul de Vrancea
18 ian 2007 2158 vizualizări
18 ianuarie 1997-18 ianuarie 2007

"Acest ziar nu este un moft. Nici incercarea pripita a cuiva de a-si agata la breloc, alaturi de cheile de la seif sau de la servieta diplomat, un mijloc de informare in masa".


Cu acest mesaj am aparut pe piata in urma cu zece ani, pe 18 ianuarie 1997, sub numele de "Monitorul de Vrancea", care s-a schimbat pe data de 1 aprilie 2002, in urma unui adevarat razboi de gherila urbana cu puterea politica locala, in "Ziarul de Vrancea".


Pina acum am dovedit ca am reusit sa ne tinem promisiunea facuta cititorilor primei editii a ziarului.

Cu ce ne laudam in aceasta perioada? Cu faptul ca am ajuns la cel de-al 3.033 numar in pofida celor care au vrut sa ne distruga cu cele mai salbatice mijloace. Cu faptul ca am reusit sa ne pastram independenta in conditiile in care presa din provincie este, de regula, in slujba mai marilor locali.

Cu faptul ca sintem numarul 1 in presa scrisa din Vrancea si speram ca asa vom fi mereu.


Ce nu te omoara te face mai puternic, spune o vorba din intelepciunea populara. In cazul nostru, agresiunile carora a trebuit sa le facem fata incepind cu anul 2002 ne-au facut mai puternici.

Am rezistat si am reusit sa aducem in atentia tuturor problemele cu care se confrunta ziaristii din presa locala, care vor sa-si faca onest meseria.


Unii dintre noi nu au reusit sa-si duca misiunea pina la capat, dar pentru asta nu-i acuzam. Stim insa ca ziaristii profesionisti sint condamnati sa cistige chiar atunci cind pierd.


Pretul independentei noastre a fost faptul ca am fost trecuti pe o "lista neagra" de catre toti cei care au ajuns la Putere in Vrancea.


In ciuda neajunsurilor de ordin financiar si nu numai, am reusit sa fim mereu in atentia cititorilor prin subiectele abordate. De altfel, in toti acesti ani, cititorii, si nu deloc putini, au fost singurii nostri aliati.


Incercam sa nu fim numai un ziar al capitalei de judet si sa ne extindem pina in cele mai indepartate sate. Ne mindrim ca avem cititori chiar si in catunele neelectrificate ale muntilor Vrancei, unde nu se ajunge decit cu piciorul.


Din anul 2005 avem si propria pagina web, care la aceasta ora are cel mai mare numar de cititori on-line din Vrancea.


Cam astea ar fi de spus despre noi pe o coala A4.


Daca vreti sa aflati mai multe despre cei 10 (zece) ani de performanta jurnalistica, cautati suplimentul nostru aniversar de astazi, joi, 18 ianuarie 2007.

Gasiti in cele 24 de pagini zece ani din viata noastra, dar si zece ani din viata judetului.


Echipa Ziarului de Vrancea




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.