Politică

Primăria Panciu cere iar 2 milioane euro de la Guvern

Mihai Boicu
16 ian 2014 1488 vizualizări
Hotărarea de Guven promovată anul trecut nu a mai fost aprobată, iar autorităţile locale vor reface documentaţia

Guvernul Ponta nu a aprobat hotărarea promovată de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, prin care se solicita acordarea oraşului Panciu a sumei de 8,2 milioane lei pentru a acoperi datoriile pe care le au autorităţile locale. Acestea s-au împrumutat anul trecut de la Ministerul Finanţelor cu 9 milioane lei, dar nu au reuşit să-şi rezolve problemele financiare. Viceprimarul Iulian Nica spune că autorităţile locale vor reface documentaţia şi vor promova un nou proiect de HG prin care vor cere 8,2 milioane de lei Guvernului, iar pană la finalul lunii februarie speră să primească un răspuns. Panciul este oraşul cu cele mai multe proiecte cu finanţare europeană, în condiţiile în care primăria are un grad foarte mic de colectare a taxelor şi impozitelor locale. “Plecăm la start în acest an cu un minus de 27 miliarde lei vechi, care înseamnă datorii la bănci şi la Trezorerie, la care se adaugă arieratele. Pericolul mare este de a bloca proiectele cu finanţare europeană. Anul acesta trebuie să închise marea majoritatea a proiectelor, 70% - 80%, trebuie închise. Am făcut un calcul şi doar partea de confinanţare de 2% înseamnă cam 18 miliarde lei vechi”, a declarat viceprimarul Iulian Nica. Primăria Panciu avea arierate de 47 miliarde lei, însă prin compensarea unor datorii ale creditorilor a rămas cu 39 de miliarde lei. Sumele pe care le solicită Guvernul ar urma să fie alocate din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului. În afară de proiectele europene, Panciul riscă să rămană fără bani pentru cheltuielile de funcţionare, cum ar fi telefoanele, internetul, iluminatul public şi energia electrică pentru instituţii publice. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
panciu, acum 3724 zile, 8 ore, 48 minute, 19 secunde
Acei functionari care au semnat cele contracte paguboase in frunte cu vicele ar trebui arestati si confiscate averile.D N A de ce nu cere un control sa se vada ce au facut acei ce au ramas.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.