Politică

Victor Roman se judecă cu ANI pentru mandat

Mihai Boicu
14 ian 2014 1550 vizualizări
Deputatul PSD Victor Roman a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate, după ce inspectorii instituţiei au stabilit că parlamentarul de Vrancea s-ar afla în situaţie de incompatibilitate.

Procesul se află abia la început la Curtea de Apel Bucureşti şi, după cum se judecă dosarele în instanţele din Capitală, există şanse ca disputa juridică să se prelungească mult timp, chiar pană spre finalul mandatului său de parlamentar. ANI l-a acuzat pe deputat în luna decembrie a anului trecut că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2012, întrucat a deţinut atat funcţia de deputat, cat şi pe cea de administrator – preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Agroservice Adjud SA. Despre această societate, social-democratul Victor Roman nu a menţionat nimic în declaraţiile sale de avere şi de interese din ultimii ani. Deputatul a negat că a s-a aflat în incompatibilitate şi a afirmat că mandatul său de preşedinte a fost din 2009 pană în 16 noiembrie 2012. Acesta a susţinut că ANI se contrazice deoarece anterior inspectorii anticorupţie l-au declarat “curat”. Deputatul nu a oferit însă explicaţii cu privire la lipsa informaţiilor despre firmă din declaraţiile sale. ANI l-a reclamat şi la Parchetul Bacău pentru fals în declaraţii. (M. B.)


Agenţia Naţională de Integritate (ANI) informează, într-un comunicat de joi, că Roman s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 septembrie 2012 - 21 mai 2013, întrucât a deţinut atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de administrator - preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Agroservice Adjud SA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.