Politică

Costică Neaţă şi lipsa de consecvenţă în cazul Raluca Ioan la Focşani

Iulia Crețu
7 ian 2014 1923 vizualizări
Neaţă iniţial a garantat pentru performanţă la organizaţia municipală sub conducerea Ralucăi Ioan, pentru ca apoi să o mătrăşească sub motivul că “partidul nu se poate conduce de la Bucureşti” u făcand echipă în fruntea PDL cu Ioan, poate şi Costică Neaţă ar trebui să se gandească la propria demisie

Înlăturarea Ralucăi Ioan de la conducerea interimară a PDL Focşani făcută printr-un puci la început de an, aduce în faţă şi lipsa de consecvenţă în declaraţii a lui Costică Neaţă, preşedintele de asemenea interimar al PDL Vrancea. Acesta din urmă susţinea la momentul numirii lui Ioan la municipiu în locul lui Nicu Tănase că medicul, care a candidat  în 2012 la Camera Deputaţilor în Colegiul Focşani, va face performanţă. La momentul de atunci chiar făcea declaraţii gălăgioase la presa care se arăta circumspectă cu privire la precizările respective. Între timp însă, în 2014, Neaţă ajunge la altă concluzie: că organizaţia municipală nu poate fi condusă de la Bucureşti! În condiţiile în care de la PDL s-au dat la o parte lideri importanţi, aşa cum au fost Răzvan Mustea Şerban, Dănuţ Popoiu şi chiar Ionel Preda, poate în cazul degringoladei pedeliste ar fi cazul ca şi Costică Neaţă să se gandească să bată pasul înapoi. Tocmai pentru incompetenţă. “Doamna nu se va muta la Focşani, probabil va veni din 2 în 2 zile sau din 3 în 3, cunoaşte organizaţia, nu e nevoie să se mute aici. Nu este nicio degringoladă la PDL, voi organiza mai bine organizaţia (sic!) municipală, va fi mult mai bine”, după cum spunea Neaţă la momentul numirii Ralucăi Ioan în locul lui Nicu Tănase, a cărui mătrăşire a fost gandită şi de Neaţă. Ulterior, Neaţă încerca să convingă presa că la PDL Focşani lucrurile vor zbarnai. Demisiile membrilor marcanţi l-au contrazis însă. „Raluca Ioan are doctorat de susţinut şi l-a delegat pe domnul Preda să ţină şedinţele, pentru că sunt ceva probleme şi acolo. Pană pe 15 iunie nu poate participa, iar şedinţele vor fi din două în două săptămani. Dar, nu e capăt de ţară, fiecare avem probleme personale de rezolvat. Doamna Raluca Ioan are o echipă în spate, care se va completa. Rezultatele vor vorbi. Cred că Raluca Ioan va face performanţă la Focşani şi vă veţi convinge de asta”, a spus apoi Costică Neaţă. De aici însă, discursul a cunoscut schimbări. Care au culminat în acest debut de an cu anunţul Biroului de presă al PDL, căruia însă tot Neaţă trebuie să-i dea acordul pentru comunicate, că „partidul nu poate fi condus de la Bucureşti”. „Demisionarii apreciază drept inacceptabil faptul că, deşi nu s-a implicat deloc în munca de reorganizare a partidului, preşedintele interimar (n.r. Raluca Ioan) a contestat ceea ce s-a făcut până acum, blocând alegerile pentru conducerea organizaţiei”, se arată în informarea de presă a PDL Vrancea. În aceste condiţii, se impun poate şi nişte schimbări în fruntea organizaţiei judeţene a PDL, care este la fel de necondusă cum a fost PDL Focşani. De altfel, Neaţă şi Ioan au făcut echipă pentru alegerea lui Vasile Blaga în fruntea PDL, fiind ambii camarazi în fostul PD. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.