Politică

Tur rural: Urecheşti: Primăria contestă o amendă pentru gunoi

Iulia Crețu
5 ian 2014 1213 vizualizări
Primăria Urecheşti a contestat în instanţă o amendă primită de la Garda de Mediu Vrancea.

Aceasta a fost aplicată în primăvara acestui an, cand autorităţile locale intraseră în conflict cu fostul operator de salubritate, iar primarul a luat decizia de a depozita temporar gunoiul adunat din comună chiar pe proprietatea sa. “Pentru aceeaşi faptă au fost aplicate două sancţiuni, un avertisment şi o amendă de 2000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru o remorcă de gunoi depozitată temporar la Paşti în curtea mea, pană la găsirea unei firme de salubritate. Pentru aceeaşi faptă am primit şi avertisment şi amendă”, a declarat primarul Nistor Bratosin. (M. B.)

Broşteni: Consilier local în proces cu ANI

Consilierul local Viorel Cerguţă Marinescu a atacat în instanţa decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care a fost declarat incompatibil. Primul termen al procesului a fost fixat 28 februarie la Tribunalul Vrancea. ANI a considerat că alesul liberal este incompatibil deoarece este în acelaşi timp şi consilier, dar şi şofer în cadrul primăriei. Viorel Cerguţă Marinescu este şofer pe microbuzul şcolii, iar primarul din Broşteni a declarat că l-a putut angaja doar în cadrul primăriei, întrucat şcoala nu a putut face acest lucru. (M. B.)

Rugineşti: Proces cu Adjudul pentru hotar

Pe 15 ianuarie ar trebui depus pe masa magistraţilor de la Tribunalul Vrancea raportul de expertiză privind delimitarea teritorială a comunei Rugineşti şi a municipiului Adjud. Procesul a început în februarie 2013, atunci cand Instituţia Prefectului a chemat în judecată cele două localităţi, pentru că nu s-au putut înţelege în privinţa hotarelor. Reprezentanţii ambelor autorităţi locale insistă că au dreptate. Miza o reprezintă şi terenurile pe care se află firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu şi impozitele aferente. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.