Politică

2014, anul judecăţii pentru Alin Trăşculescu

Iulia Crețu
5 ian 2014 2238 vizualizări
Fostul deputat PDL de Vrancea are termen pe 22 ianuarie în dosarul de corupţie în care este judecat şi din cauza căruia şi-a întrerupt mandatul de parlamentar u pe 10 ianuarie se discută şi Dosarul “Fraudă la Referendum” al lui Liviu Dragnea, care are legături şi în Vrancea

Fostul deputat PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, face parte dintr-o galerie selectă de actuali şi foşti parlamentari, printre care mulţi şi cu legături în Vrancea, care vor ajunge în faţa procurorilor şi a judecătorilor în dosare de corupţie. Alături de Trăşculescu, în faţa justiţiei îşi vor afla soarta şi Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Miron Mitrea, Ioan Oltean, Varujan Vosganian, Adriean Videan sau Relu Fenechiu. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să stabilească vineri, 10 ianuarie, dacă restituie la DNA, pentru refacerea rechizitoriului, dosarul „Fraudă la Referendum”, în care mahărul PSD Liviu Dragnea, vicepremier, este judecat, alături de alte persoane, printre care şi o întreaga comisie de votare de la Suraia, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Anchetatorii susţineau că Dragnea a fost sprijinit în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Vili Stan, preşedintele secţiei de votare de la Suraia, a fost trimis în judecată pentru falsificarea documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării. În aceeaşi zi de 10 ianuarie, instanţa supremă reia discuţiile în dosarul lui Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000-2004, în prezent deputat PSD de Odobeşti, acuzat de DNA că a pretins şi primit foloase necuvenite de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate la o casă a mamei sale în Voluntari, judeţul Ilfov.

Ce vine… pentru Alin?

În faţa justiţiei ajunge în acest an şi fostul preşedinte al PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, programat pe 22 ianuarie. În cazul fostului deputat PDL şi al altor trei inculpaţi, Tribunalul a hotărât disjungerea cauzei într-un nou dosar, după ce omul de afaceri Marian Calotă a fost judecat prin procedura simplificată, pentru că a recunoscut integral acuzaţiile procurorilor DNA. El a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată în aprilie 2013, pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare a banilor, delapidare şi uz de fals. Potrivit procurorilor, fostul deputat a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, 50.000 de euro, sumă care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. De asemenea, Trăşculescu a mai cerut 1,1 milioane de lei, din care ar fi primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.