Politică

Mitrea vorbeşte cel mai mult şi munceşte cel mai puţin

Mihai Boicu
5 ian 2014 2512 vizualizări
esedistul care îşi pierde ziua în Parlament, după cum a spus singur, a fost nevoit să vorbească mai mult pentru că are şi funcţie u deputatul are însă doar trei iniţiative legislative u cel mai prolific este liberalul Nini Săpunaru, în timp ce Victor Roman a vorbit doar cand a depus jurămantul

Deputatul PSD Miron Mitrea a evoluat în actuala legislatură de la statutul de cel mai leneş parlamentar de Vrancea la statutul de cel mai vorbăreţ. Probabil acest lucru se datorează şi faptului că este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că altfel social – democratul nu s-a dat în vant după muncă. Acest lucru s-a văzut cel mai bine la şedinţa din 18 decembrie a anului trecut, cand a fost nevoit să preia conducerea şedinţei şi a înjurat într-un mod mult prea puţin onorabil că şi-a pierdut astfel ziua în Camera Deputaţilor. Scriptic, Miron Mitrea a vorbit de 343 de ori în 26 de şedinţe şi de 54 de ori în 23 de şedinţe ale Biroului Permanent. Faptul că pesedistul nu s-a hărnicit prea mult se vede din numărul iniţiativelor legislative contabilizate în dreptul său, doar trei, deşi este la putere şi poate pune numele pe o mulţime de proiecte, pentru a se întruni numărul necesar de iniţiatori. Din acest punct de vedere, Miron Mitrea a rămas cel mai leneş parlamentar local, statut pe care l-a respectat cu sfinţenie de trei mandate. La capitolul luări de cuvant, social – democratul Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor a vorbit de 74 de ori în 36 de şedinţe, urmat de Angel Tîlvăr, care a luat de 54 de ori cuvantul. În schimb, pesedistul Victor Roman a vorbit o singură dată, probabil atunci cand a depus jurămantul.

Săpunaru a muncit la 31 de legi

La capitolul iniţiative legislative stă cel mai bine liberalul Nini Săpunaru, care şi-a pus semnătura pe 31 de proiecte de lege, multe iniţiate la comun cu colegii săi. Colegul său de partid Laurenţiu Ţigăeru Roşca a fost mai puţin harnic, cu 10 propuneri legislative. Pe locul doi în acest clasament este pesedistul Angel Tîlvăr, a cărui semnătură se regăseşte pe 24 de iniţiative, urmat cu 23 de iniţiative de un deputat al opoziţiei, democrat liberalul Florin Secară. Traseistul Neagu Murgu a iniţiat 19 proiecte legislative, dar a intrat şi galeria ruşinoasă a traseiştilor din Parlament, trecand de la opoziţie la putere. De Victor Roman nu s-au “agăţat” prea multe legi de cand este deputat, avand doar patru iniţiative legislative în dreptul său. Cei doi senatori PSD pe care îi are Vrancea nu au impresionat nici prin activitatea lor. Cristian Dumitrecu a avut şase iniţiative legislative şi 50 de luări de cuvant în plen. Petru Filip a avut nouă proiecte, în schimb a vorbit mai puţin, de 18 ori în plen. Dacă la activitatea parlamentară deputaţii şi senatorii de Vrancea stau mai bine sau mai prost, după posibilităţi, cum s-ar spune, la caracter sau interese sunt toţi o apă şi un pămant. Aceştia au votat cu două maini controversatele propuneri ale Guvernului Ponta din luna decembrie, care au starnit indignarea opiniei publice. Mai mult, aceştia nu au ţinut nici măcar partea judeţului pe care îl reprezintă atunci cand a fost vorba de a reduce acciza al BFL-uri. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.