Politică

Un vicepreşedinte PNL cere Congres extraordinar al USL pentru confirmarea candidaturii lui Antonescu la prezidenţiale

Ziarul de Vrancea
3 ian 2014 1019 vizualizări
Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte al PNL, a anunţat că va propune în viitoare şedinţă a conducerii liberalilor organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României, notează "Gândul".

"Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale", a declarat Ţurcanu, citat de "Gândul".

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

 

Afirmaţiile liderului PNL Botoşani vin în contextul în care candidatura lui Crin Antonescu pentru preşedinţie din partea USL este din ce în ce mai contestată în interiorul PSD.

 

www.mediafax.ro

 

 

 

 

Sorin Roșca Stănescu: Congresul USL, inutil.

USL nu mai există

  

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a declarat, la Talk B1, că organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se valida din nou candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale este o absurditate.

„Acest congres este o utopie. Pentru a exista un congres USL ar trebui să existe trei congrese, unul PSD, unul PNL și unul PC. Numai în aceste condiții ar putea fi urmate de unul USL” a spus Roșca Stănescu, conform b1.ro.

Acesta a adăugat că un astfel de congres este inutil pentru că USL nu mai există. „Și ce ar putea face acest congres? Să întoarcă mortul de la groapă? Chiar dacă există un Guvern, în funcțiune USL nu mai există de facto. Nu doar în Ilfov și în alte județe ale țării, nu mai există nici la nivel central. Deci ar putea să facă? Nu se mai poate întoarce mortul de la groapă”, a completat Sorin Roșca Stănescu.

Ideea unui Congres al USL a fost propusă astăzi de vicepreședintele PNL Florin Țurcanu.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.