Politică

„Bagabontzii” şi „băbăciunile”din PDL

Sebastian Oancea
26 dec 2013 3147 vizualizări
Ce se ştie şi nu prea se spune despre aşa zisa „opoziţie” din judeţ

De la preluarea puterii prin binecunoscutele şi patentatele metode pucisto – comuniste, voci din interiorul PDL s-au exprimat încă de-a doua zi că pâinea neagră a opoziţiei va fi mâncată dumicat cu dumicat întru renaşterea partidului ca pasărea Phoenix din propria cenuşă. S-a vorbit atunci, în momentele de degringoladă cauzată de pierderea puterii peste noapte, despre cât vor învăţa liderii PDL în perioada de opoziţie, cât au fost unii lideri de aroganţi, că n-au ascultat de vocile din teritoriu care le reclamau din ce în ce mai multe nereguli în interiorul organizaţiilor judeţene, la câtă corupţie s-au dedat unii şmecheri din teritoriu (vezi cazul Trăşculescu – evident, nevinovat până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a unei sentinţe judecătoreşti) dar şi despre soluţii rapide pentru relansarea partidului şi pentru marea schimbare la faţă: din măcelari de pensii şi salarii în inginerii reconstrucţiei României după dezastrul în care fi-va lăsatu’ ţărişoara după tăvălugul USL. Cum era de aşteptat, USL n-a întârziat să dezamăgească, motiv pentru care iubitorii de dreaptă românească aşteptau ca, pe fondul nemulţumirilor acumulate în aproape toate păturile sociale, pe fondul ieşirilor necontrolate în stradă, opoziţia să strângă rândurile şi să-şi îngroaşe vocea. Aş’! După ce Băsescu şi-a luat mâna, sau talpa, de pe PDL, băieţii au început să se mănânce între ei, în special în teritoriu, de parcă cine ştie ce miză importantă ar fi avut. Şi uite-aşa a început bătălia pentru funcţii în organizaţiile judeţene. Care are loc, la momentul la care citiţi aceste rânduri, şi la PDL Vrancea, unde se dă la gioale mai abitir ca atunci când democrat – liberalii erau la putere! Una peste alta, organizaţia va avea un preşedinte menit, în opinia celor care aşteaptă să se întâmple ceva în opoziţie, să (re)facă din PDL ce-a fost odată. Dacă a fost... . Să-i luăm pe rând:
Alin Trăşculescu. Vă surprinde sau nu, fostul şef al PDL şi deputat nu poate sta departe de organizaţie şi de „şmenurile” din interiorul ei. Dă telefoane, organizează întâlniri, dă sfaturi, sperie pe cine se mai sperie de el, totul pentru ca noua organizaţie să aibă chipul şi asemănarea celui ce-a fost odată cel care VINE - ALIN:) A uitat dl ex-deputat că, pe vremuri, membrii simpli nu-i ajungeau cu prăjina la nas, dezamăgea cu fiecare oră întârziată la şedinţele de partid, cu fiecare oră în care diverşi pedelişti din teritoriu, printre care şi primari, lustruiau trotuarul din faţa Parlamentului, în speranţa că domnu’ deputat îi va băga pe la dna Udrea sau la alt ministru care le putea rezolva problemele. Personale sau ale altora. De asemenea, a uitat şi când făcea blaturi cu Oprişan, prin parcări pe la Buzău sau prin birouri de prefecţi şi subprefecţi, ori chiar pe la Mariott. Aşadar, dl Trăşculescu speră ca, odată cu tranşarea favorabilă a problemei sale în justiţie, să se reîntoarcă la partid ca Nuţu Cămătaru’ pe calul alb după ce a ieşit din puşcărie. Lucru care, în opinia mea, nu se va întampla prea curând.
Florin Secară: născut (politic) talent, din calcule electorale, poate muri speranţă. Singurul deputat PDL din judeţ duce o luptă pe care nu cred că o mai înţelege. Zbiară din toti rărunchii la interimarul Neaţă că s-a înconjurat de oameni de-ai lui Oprişan (vezi cazul Ionuţ Filimon, fost scrib la Monitorul, ziar de casă al baronului), spumegă la şedinţele de partid că organizaţia nu face opoziţie aşa cum ar trebui (ceea ce e cam adevărat!), face şi desface birouri politice judeţene, orăşeneşti, comunale, săteşti, de cartier etc., dar nu simte, sau nu-i spune nimeni, că pe la spatele lui, ceea ce-a legat, dezleagă alţii. Gen Lică Panciu, Neaţă etc. Până una - alta, Secară se comportă ca şi cum ar fi şef de partid, deşi nu e, iar credibilitatea sa va scădea exponenţial, în cazul în care nu va înţelege că ce-a fost pus prin puci (vezi cazul Neaţă, interimar prin manevre patentate de Blaga) tot prin puci se dă jos. De altfel, lupta lui Secară cu „nu înţeleg ce din partid” a devenit previzibilă.
Lică Panciu: am mai spus despre el că va rămâne, probabil, mult timp de acum încolo, strategul PSD din PDL. Omul ăsta a făcut tot ce i-a stat în putinţă, încă de la începutul carierei sale politice, să lupte pentru PD dar să câştige PSD. Sunt binecunoscute manevrele prin care a aranjat, împreună cu Oprişan, alegerile din Panciu şi nu numai, aşa încât organizaţia pănceană ajunsese să existe doar cu sigla şi cu sediul, dar şi aranjarea alegerilor din interiorul PDL de la judeţ, sau PD, şi chiar din interiorul Alianţei DA, mai din vechi, când fără Lică Panciu nu se aproba nici măcar un post de vicepreşedinte la vreo organizaţie sătească. Lică Panciu a fost, este şi va rămâne adevăratul preşedinte din umbră al PDL, până când cineva cu „sânge în instalaţie” îi va face vânt acolo unde îi e, de fapt, locul: la PSD. Şi cei din vechiul PD ştiu despre ce vorbesc. Nu o dată s-a observat că acest „hrebenciuc” al PDL Vrancea nu dă doi bani pe munca de partid, de formare de organizaţii etc. A’propos, o întrebare: de câte ori aţi văzut vreun articol nefavorabil despre Lică în ziarul lui Oprişan?
Raluca Ioan: mărturisesc că despre Raluca Ioan ştiam foarte puţine lucruri, iar după alegerile în urma cărora era cât pe ce să devină parlamentar, ştiu şi mai puţine. Această doamnă a condus un spital prin Bucureşti, a venit în Vrancea, mai exact, pe la partid, cu frecvenţa cu care trec cocorii pe deasupra sediului din Independenţei, dar acum vrea şefă la PDL Moncip’ ! Ce o recomandă? Păi vocea nu cred, că nu i-am prea auzit-o, în campanie se vorbea că ar fi bună de parlamentar doar pentru că taică-su era foarte cunoscut în targ ca medic şi că mulţi din cei trataţi de el o vor vota pe „aia mică ce a ajuns mare pe la Bucureşti”. Talentul nu cred, n-am auzit de vreo strategie politică marca „Ralu”. Şi atunci? Păi e simplu: liderii PDL, şi nu numai ei, au nevoie de un preşedinte la municipiu obedient atât Bucureştiului cât şi PSD-ului. Iar „domniţa Ralu” se încadrează perfect. 
Ionuţ Filimon & Co: acest tânăr, ajuns de nicăieri în PDL, a avut o ascensiune relativ rapidă şi aud că, după ce i-a dispărut caşul (politic) de la gură, vrea în frunte ca păduchele. Are câteva iniţiative demne de luat în seamă, printre care şi plângerea penală împotriva municipalităţii atunci când un om a murit din cauza gropilor lui Bacinschi, însă are o tară de care va scăpa cu greu: e suspectat că e spionul lui Oprişan în PDL. Ha ha ha! Păi numai el? Știu cel puţin 10 persoane cu funcţii din PDL cărora dacă Oprişan le dă adunarea şi le mai propune şi o funcţie de doi lei prin vreo instituţie publică, vând partidul fără TVA.  Din trecutul „glorios” al lui Filimon mai reţinem că era sau încă e apropiat de focşăneanul Alex Nazare, fost ministru degeaba al Transporturilor, a lucrat cu vestita „madam Pârcălăbescu” în 2008, a fost apropiat, politic,  şi de „madam Plăcintă”, iar înainte să devină şef la OTPDL  a cochetat cu PPDD, însă idealurile sale erau, se pare, muuuult mai înalte... . Şi, dacă nu ştiaţi, comunicatele de presă semnate de interimarul Neaţă sunt pritocite în laboratorul comun „Sclavone – fost ziarist la Monitorul – Filimon” . Din care tragem concluzia că Secară ştie el ce ştie... .
Mugurel Mălureanu. Băieţaş de bani gata, nu s-a mulţumit cu funcţiile date cadou de Alin pe la Finanţe, se agită prin partid şi chiar se aude că va fi candidat la Primăria Focşani. Despre „Mălu” se ştiu multe, inclusiv conflictele fizice în care nu ezită să se arunce. Politic vorbind, Mălureanu a fost abordat de Neaţă să revină în forţă în partid doar pentru că are bani, nu pentru că l-ar iubi Costică prea tare. Problema e că Mălu a acceptat, dar nu e dispus să dea bani la partid fără să aibă ceva concret în mână. Iar atât timp cât nu se înţelege cu „Hrebenciucul - Lică”, e mai greu să devină ce şi-a propus. În plus, Raluca Ioan i-a propus să fie prim-vice la municipiu şi să candideze la Primărie, dar, cum era de aşteptat de la un tânăr cu orgoliu, Mălu refuză să facă organizaţie iar Ralucuţa să fie şef... . Cu toate că Neaţă i-ar fi dat funcţia Ralucăi, cel puţin declarativ, dar dacă „nebunul” îşi lua funcţia în serios şi începea să tragă în Oprişan? Pe unde mai scoate Neaţă cămaşa? Încurcate sunt căile politichiei... .
Nicu Tănase, zis şi Frichinoase, poreclit astfel datorită „abilităţii” sale de agitator de mase dar şi de „naş” al multor organizaţii de cartier, de bloc, de scară, de comună, de oraş etc. Nicu Tănase e căzut, mai nou, în dizgraţie, deşi au fost momente când Nicuşor era pe val. Mare şef pe la Bucureşti, nimic nu se făcea pe Independenţei fără ştiinţa lui. Între două controale în trafic, Frichi dădea directive, schimba şefi, executa politic foşti colegi cu care a lipit în tinereţe afişe etc. Acum, se pare, e desemnat cu agitarea spiritelor în Consiliul Local Focşani, deşi multe din comentariile sale au sâmburi de adevăr, în cadrul partidului Nicu a rămas doar Nicu, fără un Trăşculescu în spate. Totuşi, nu trebuie ignorat, Tănase având abilitatea de a aştepta la cotitură ca şi crocodilul, prada, cu gura deschisă, nu-i pasă că intră musca, când simte vreo cornută face crantz! Deocamdată, mănâncă din palma Ralucăi, căreia i-a făcut campanie la Parlamentare mai mult decât şi-a făcut ea însăşi, în speranţa că domniţa îi va da o funcţie, deşi ea este şi cea care i-a tras preşul de sub picioare la un moment dat.
Cornel Negru: veşnicul nemulţumit din cadrul partidului, nu ezită să se ia de Blaga sau de Udrea ori de alt şef de la Bucureşti care nu i-au ascultat buciumele din fundul Tulniciului. Negru a fost şi a rămas negru de supărare că PDL nu e aşa cum trebuie, deşi prosperitatea sa financiară spune altceva despre cum l-a ajutat partidul. Negru nu va fi niciodată şef al PDL Vrancea sau Focşani, probabil că nici nu doreşte acest lucru, însă nu ezită să se bage în orice numire pe funcţii, doar ca să se stie ca şi el are „o treabă” în partidul ăsta.
Cam ăsta e PDL-ul actual, condus de Costică Neaţă, cu succes, către culmile uitării şi anonimatului în politica de pe malul Milcovului. Dacă am uitat pe cineva, înseamnă că nu contează... .


PS Acest text este, pe alocuri, un pamflet, el trebuie tratat ca atare şi nu-şi propune să creeze animozităţi în PDL, partidul stă bine aşa, liniştit şi neînsemnat cum a devenit... . (Sebastian Oancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
29 12 2013, acum 3742 zile, 17 ore, 37 minute
constat cu pàrere de rau ca noi nomànii suntem precum càinii in haita ,suntem buni numai sa ne jicnim ,fiecare din ce partid face parte pretinde ca e cel mai bun,Pe oameni nu-i intereseaza culoarea citeste integral
Nostradamus, acum 3743 zile, 9 ore, 14 minute, 23 secunde
Neata, săracul trebuie sa predea prin Filimomn, partidul Șutului. Nu știu dacă va reuși. Dar se forezzeaza. Săracul are misiune grea. Va reuși ??? Greu de spus, la mintea lui...e greu cu citeste integral
danb, acum 3745 zile, 9 ore, 36 minute, 4 secunde
Ei daca Oancea, jurnalistul mic cu gura mare, a gasit totusi timp sa scrie aproape 3 pagini despre PDL inseamna ca nu e atat de insignifiant pe cat spune dansul in articol.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.