Politică

Crin Antonescu, la Digi 24: Relatia din USL este destul de tensionata

Ziarul de Vrancea
20 dec 2013 1266 vizualizări
Nu accept acest gen de targ, de genul te sustinem ca presedinte dar ne garantezi a, b, c/ 2014 va fi un adevarat turnesol, ne va arata daca USL este viabila. PNL va parasi ultimul acest Guvern si alianta

 

  Liderul PNL, Crin Antonescu, invitat joi seara in emisiunea "Impartial",  realizata de Luca Niculescu la Digi 24, a descris relatiile dintre principalele partide componente ale USL ca fiind "destul de tensionate", fiind probleme cu raportarea la mesajul initial al aliantei, cu grupuri din PSD care "confunda USL cu PSD si 2014 cu 2004" si cu faptul ca intelegerea PSD premier/PNL presedinte "este dus in termenii destul de vulgari ai unui contract ca intre persoane fizice: da, avem o datorie, dar sa vedem daca o mai platim".

 

Crin Antonescu la "Impartial"

Foto: captura Digi24



"Acestea sunt niste vulgaritati pe care nu vreau sa le accept. Nu accept acest gen de targ, de genul te sustinem ca presedinte dar ne garantezi a, b, c", a precizat Antonescu.


Liderul liberal a mai aratat ca relatia sa cu presedintele social-liberal nu mai este atat de buna insa, chiar daca relatiile personale sunt importante, nu sunt esentiale pentru stabilitatea aliantei. Astfel ca, in opinia lui Crin Antonescu "2014 va fi un adevarat turnesol, ne va arata daca USL este viabila, iar proiectul e fezabil si daca si liderii acestor partide si partidele insele pot mobiliza marea parte a a alegatorilor."

Antonescu a mai aratat ca USL nu a avut o viata linistita, "nu in realitatea ei, cat in imaginea ei publica". "Aceste conflicte si dispute nu sunt chestiuni minore, daca le urmartiti vedeti ca in spatele lor sunt teme majore. Nu sunt niste lucruri de orgoliu care ies la iveala", a declarat liberalul.

"Se vehiculeaza ideea iesirii de la guvernare. Va asigur si ii asigur pe toti oamenii, nici vorba, noi vom parasi ultimii acesti Guvern si USL", a subliniat Antonescu.

Iata principalele declaratii facute de Crin Antonescu:

Despre propunerile PNL la sefia TVR

Luca Niculescu: Va fi maine cvorum?
Crin Antonescu: Nu stiu, stiu ca parlamentarii PNL vor fi prezenti. Din 100 de deputati PNL vor fi prezenti 96, din 50 de senatori 49.

L.Niculescu: Cat de mult credeti ca va fi maine cvorum?
C. Antonescu: Cred intr-o buna masura, dar nu va pot garanta.

L. Niculescu: Cum ati ajuns la Stelian Tanase?
C. Antonescu:
In materie de propuneri pentru institutii foarte importante, TVR, ICR, cand noi liberalii am avut de facut o propunere am gandit-o deschis. Nu am gandit sa punem un prieten, un om de partid, ci o personalitate compatibila cu domeniul.

L. Niculescu: Va ganditi sa mariti taxa de radio-tv?
C. Antonescu: E adevarat ca e taxa cea mai mica din Europa, dar este singura taxa care merge la presa din Romania. Am o retinere organica fata de mariri de taxe. Trebuie vazut ce se poate face in conditiile date.

Despre tensiunile recente din USL

L. Niculescu: Ne puteti face un film a ceea ce s-a intamplat cu sedinta de guvern, cu vizita lui Ponta la PNL, dupa Ponta cu Chitoiu au fost la Basescu?

C. Antonescu: Premierul a avut ideea acestei ordonante prin care sa modifice legea de functionare a televiziunii, a intampinat o rezistenta, o diferenta de opinie din partea ministrilor liberali. Sedinta nu s-a intrerupt, ci nu a inceput, s-a amanat un pic. Eu le spuneam ministrilor ce dezbatusem cu o seara inainte si anume ca intr-o tara in care excesul ca sa nu spun abuzul de OUG, intr-o tara in care a fost nevoie de multe OUG pentru ca altfel nu se puteau rezolva niste situatii, este nepotrivit. Dintr-un joc politic, ai facut sa nu fie cvorum in Parlament.

L. Niculescu: De unde vin banii din neaplicarea accizei?
C. Antonescu: Nu pot formula un raspuns inainte de a auzi raspunsul primului ministru sau al ministrului finantelor

L. Niculescu: Ar putea sa nu mai intre acciza deloc?
C. Antonescu: Pai stiu si eu? Pot sa il mai contrazic pe Basescu? Nu vreau sa ma mai pronunt. Vom vedea.

L. Niculescu: Trecerile de la PP-DD la PSD, din ce cauza s-au produs?

C. Antonescu: Nu stiu. Ar trebui intrebati dansii.

L. Niculescu: Au venit si la poarta PNL?

C. Antonescu: Da. Am refuzat sau am amanat pentru ca nu ne-au fost clare motivele. Nu au fost multi, e vorba de 2-3-5 oameni.

L. Niculescu: Sunteti multumit 100% de activitatea dl Chitoiu?

C. Antonescu: Nu sunt multumit 100% de activitatea lui, pentru ca sunt 100% multumit nici de activitatea mea. Chitoiu face multe lucruri, este un om care duce o povara foarte grea, este un minister foarte greu, a trebuit sa coordoneze reorganizarea complicata a ANAF, a facut foarte multe lucruri si pentru aceste lucruri sunt multumit de activitatea lui.

L.Niculescu: Nu aveti niciun repros?

C. Antonescu: Daca sunt niste reprosuri, nu i le-as face public si oricum sunt foarte putine.

Despre amnistie

L. Niculescu: Ce vor face liberali?
C. Antonescu: Liberalii au facut ceva. proiectul acesta a fost retras pentru ca liberalii au spus foarte clar ca nu il voteaza si ca nu accepta vot secret. Daca se revine cu un proiect care sa se adreseze acelor oameni care suprapopuleaza puscariile, dar in asa fel incat sa nu existe niciun dubui ca aceasta lege vizeaza oameni din varful politic, atunci putem discuta.

Despre candidatura la europarlamentare

L. Niculescu: Ce se intampla cu candidatura comuna la europarlamentare?

C. Antonescu: Intr-o discutie informala, S-a vehiculat aceasta ipoteza. Exista multe inconveiente si liberalilor nu le surade o participare comuna. Candidand in USL lasam dreapta libera pt ca USL este o mare coalitie stanga-dreapta care nu potenteaza nici stanga, nici dreapta. Nu mi-a convenit. Partea buna ar fi ca ar fi cel mai puternic si credibil semnal de revigorare al USl atunci cand nimeni nu mai crede in viitorul ei. Nu am facut o propunere oficiala, am vehiculat o ipoteza.

Despre revizuirea Constitutiei

L. Niculescu: Poate intra in vigoare odata cu mandatul noului presedinte?

C. Antonescu:
Ar trebui sa incercam sa intram cu o Constitutie noua.

Despre situatia muzeelor MTR, Antipa, Muzeul Satului

L. Niculescu: Dumneavoastra erati la curent cu acest proiect?
C. Antonescu: Nu, nu eram la curent.

Despre integrarea europeana a Republicii Moldova si a Ucrainei

L. Niculescu: Ati fost in Republica Moldova. Credeti ca vor obtine liberalizarea vizelor?

C. Antonescu: Cred ca una peste alta suntem intr-un moment foarte favorabil al relatiilor intre cele doua tari. Pentru ca castigatorul sansei la Vilnius a fost Republica Moldova, desigur si Georgia, dar ea e intr-o situatie mai complicata. Republica Moldova a obtinut la Vilnius parafarea acestui acord de asociere si a plecat pe o cale. In 2014 in Basarabia vor avea loc alegeri parlamentare. Daca fortele antieuropene si implicit antiromanesti - comunistii - se intorc, atunci tot ce s-a castigat la Vilnius si pasii cat de timizi facuti de Moldova catre UE si de UE catre Moldova, sunt compromise. Din punctul nostru de vedere, Romania, care am sustinut cu succes decizia de la Vilnius pentru Republica Moldova, avem interesul ca oamenii sa castige cu proiectul pro-european.

Despre reactiile internationale la legea amnistiei si la modificarile Codului Penal

Spre deosebire de 2012, de data asta au fost intemeiate ingrijorare cu privire la amnistie

 

www.hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.