Politică

Dacie în flăcări pe strada Mare a Unirii

Raluca Manolache
19 dec 2013 1100 vizualizări
„Dacă vă veţi confrunta vreodată cu o situaţie similară, încercaţi să vă păstraţi calmul, deoarece panica poate fi duşmanul principal”, recomamdă lt. Cristina Duţă de la Pompieri

Dacie în flăcări pe strada Mare a Unirii. Detaşamentul de Pompieri Focşani a intervenit miercuri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism de producţie autohtonă. Evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, iar la sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului, cu degajări de fum. „Pompierii militari au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului care a deteriorat elementele combustibile din instalaţiile compartimentului motor ale autovehiculului înmatriculat în judeţul Vrancea. În urma verificărilor efectuate, s-a constat că evenimentul s-a produs din cauza unor scăpări de gaze inflamabile. Datorită intervenţiei operative, incendiul a fost stins înainte ca flăcările să poată cuprinde întregul autoturism”, a transmis lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea.

Calmul stinge orice incendiu!

Pompierii vin şi cu o serie de sfaturi în cazul în care aveţi probleme de genul acesta. „Dacă vă veţi confrunta vreodată cu o situaţie similară, încercaţi să vă păstraţi calmul, deoarece panica poate fi duşmanul principal şi vă poate determina să reacţionaţi inadecvat. Dacă sunteţi în deplasare, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să opriţi motorul şi să scoateţi cheile din contact. Deoarece prioritatea pentru orice şofer ar trebui să fie siguranţa ocupanţilor maşinii, chiar de la apariţia unui miros de ars, recomandarea este părăsirea automobilului de către toţi pasagerii. Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi încercaţi să limitaţi propagarea cu stingătorul propriu. Astfel, dacă de la compartimentul motor iese fum, deschideţi capota şi îndreptaţi jetul la baza focului, încercând să eradicaţi sursa cât mai rapid posibil. Dacă incendiul se propagă agresiv, riscul ca focul să ajungă la partea din spate, respectiv la rezervorul de benzină, este ridicat. Prin urmare, îndepărtaţi-vă de autoturism la o distanţă de siguranţă”, a mai spus lt. Cristina Duţă. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.