Politică

CRIZĂ ÎN USL

Ziarul de Vrancea
18 dec 2013 826 vizualizări
Ponta a amânat şedinţa de guvern ca să se întâlnească cu Antonescu

Premierul Victor Ponta a plecat de la Guvern, amânând astfel şedinţa săptămânală a executivului, pentru a merge la şediul PNL, la o întâlnire cu Crin Antonescu. Discuţiile au durat în jur de 25 de minute. Printre cei care au participat nu s-au întors la Palatul Victoria decât Mircea Duşa şi Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a plecat de la Guvern, amânând astfel şedinţa săptămânală a executivului, pentru a merge la şediul PNL, la o întâlnire cu Crin Antonescu. Discuţiile au durat în jur de 25 de minute. Printre cei care au participat nu s-au întors la Palatul Victoria decât Mircea Duşa şi Gabriel Oprea.

Plecarea lui Ponta la sediul liberalilor vine după ce premierul a stat, timp de mai bine de o oră, în biroul său de la Palatul Victoria împreună cu miniştrii liberali Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, într-o discuţie informală pentru a tranşa, înainte de şedinţa oficială a Guvernului două probleme: ordonanţa TVR, căreia liberalii au primit mandat de la Antonescu să i se opună, şi golul de 470 de milioane de lei în buget pe care Comisia Europeană îl cere acoperit înainte dea accepta amânarea cu trei luni a introducerii accizei de 7 eurocenţi la motorină.

Discuţia a rămas însă fără rezultat, ca şi cea paralelă, dintre Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, susţin surse guvernamentale. În loc să intre astfel direct la şedinţa cu miniştrii pentru a formaliza deciziile luate în cerc restrâns, Ponta a plecat spre PNL.

Ca urmare, miniştrii au început şi ei să iasă din sală, anunţând, pe holuri, că merg să ia masa, însă nu au plecat din clădire nici măcar liberalii care erau în sala de şedinţă, nefiind exclusă până la această oră desfăşurarea şedinţei de guvern.

Cu o oră înainte de şedinţa de Guvern programată la ora 13.00, dar neîncepută nici până la 15.00, premierul estima că nu este nicio problemă în a stabili prin ordonanţă de urgenţă că interimarul ca conducerea TVR poate fi decis de birourile permanente ale Camerelor, cu toată opoziţia miniştrilor liberali.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.