Politică

Cătălin Toma, cel mai bun primar de comună din regiune

Andrei Milcoveanu
17 dec 2013 2614 vizualizări
Juriul a luat în calcul proiectele realizate în ultimul an, buna administrare a localităţii şi modul în care proiectele implementate au susţinut dezvoltarea comunei

Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea, a primit din partea Revistei Române de Administraţie Publică Locală (RRAPL) tiltul de ”Cel mai bun primar de comună din Regiunea de Sud-Est”. Evenimentul a fost anunţat în cadrul Galei ”Administraţia Publică Locală la Înălţime”, organizată la sfârşitul săptămânii trecute la Braşov. „Acesta este un prilej pentru a marca evoluţia administraţiei romaneşti de la an la an, pentru a scoate în evidenţă rezultatele pozitive ale demersurilor reprezentanţilor administraţiei publice locale, dar şi pentru a dezbate public pontenţialele noi linii directoare pe care actorii implicaţi în administraţia publică locală romanească le-ar putea avea în vedere”, au spus organizatorii. Juriul a luat în calcul proiectele realizate în ultimul an de tânărul primar, buna administrare a localităţii şi modul în care proiectele implementate au susţinut dezvoltarea comunei. „Sigur că acest tiltu mă onorează şi mă obligă să menţin dinamica dezvoltării comunei. Vreau să dedic această recunoaştere aparatului de specialitate din Primărie şi consilierilor locali, pentru că aceste realizări apreciate de cei care vin în comună au fost posibile graţie muncii în echipă”, ne-a spus primarul Cătălin Toma. De la edil am mai aflat că anul acesta se împlineşte un secol de la începerea proiectului de aducţiune apă potabilă, proiect finalizat după Primul Război Mondial. Dacă ne gândim că în cea mai mare parte a Vrancei rurale, problema realizării reţelei de apă potabilă a devenit de actualitate abia după intrarea României în Uniunea Europeană, iniţiativa jariştenilor de acum un secol pare cu atât mai importantă şi arată un oarecare grad de emancipare şi civilizaţie în acest colţ de ţară. Nu a fost lipsit de importanţă din punct de vedere al imaginii publice şi faptul că la ”Zilele Comunei Jariştea”, RRAPL a organizat un simpozion pe tema descentralizării, în localitatea de sub Măgură, ocazie pentru a descoperi la faţa locului realizările din comună. Ar fi interesant de văzut când un asemenea titlu va ajunge şi la una din prăpăditele localităţi de pe Valea Milcovului, unde buruienile din şanţuri şi brusturii de pe marginea drumului invadează de primăvara până toamna carosabilul! (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.