Politică

Oprişan ar fi cerut aprobarea amnistiei

Mihai Boicu
16 dec 2013 2157 vizualizări
Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR), condusă de social-democratul Marian Oprişan, ar fi cerut în mod explicit aprobarea legii amnistiei, dar şi modificarea Codului Penal în ceea ce priveşte conflictele de interese, susţin jurnaliştii de la Romania Liberă într-o analiză pe tema ruperii USL.

Această lege va fi dezbătută marţi în Camera Deputaţilor, după ce a provocat un scadal imens pe scena politică locală. Relaţiile din USL sunt tensionate, iar liberalii şi social – democraţii caută soluţii de depăşire a acestui moment. PNL se opune amnistierii, în timp ce PSD se pare că vrea în continuare să-i scape de puşcărie pe cei acuzaţi de anumite infracţiuni. Prin amnistie încetează imediat orice anchetă pentru orice infracţiune cu mai puţin de şapte ani puşcărie. Printre beneficiarii amnistiei ar fi şi condamnaţi din propriul partid, dar şi care sunt în curs de judecată. Dacă Marian Oprişan susţine această amnistie gestul nu ar fi întamplător, întrucat chiar el ar putea fi unul dintre beneficiarii modificării legislative, întrucat este judecat într-un dosar instrumentat de DNA, aflat acum pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca. Preşedintele UNCJR nu a putut fi contactat telefonic pentru a spune dacă a cerut sau nu premierului Ponta ca legea amnistiei să fie aprobată. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 3781 zile, 9 ore, 30 minute, 4 secunde
un hot cere hotilor sa nu mai fie judecat !!
david, acum 3781 zile, 10 ore, 32 minute, 43 secunde
Bineinteles ca "PORTOFEL" simte oarece nostalgii din vemurile cand era un simplu sut prin "Eurogara" si are oarece obligatii morale pentru fosti colegi de breasla dar si frisoane citeste integral
gicu, acum 3781 zile, 17 ore, 6 minute, 16 secunde
Normal ca a fost de acord cu amnistia!Stie el de ce!dosarul de la Cluj unde este judecat pentru deturnare de fonduri europene!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.