Politică

Cozmin Guşă: Proiectul USL, administrat de o relaţie interpersonală TOXICĂ

Ziarul de Vrancea
16 dec 2013 895 vizualizări
Ce ce se întâmplă astăzi în USL este "o piesă de proastă factură", care era, însă, anunţată.Faptul că două persoane - Ponta şi Antonescu - despre care s-ar presupune că ar trebui să ia decizii care să ducă România înainte se acuză de minciună într-un mod atât de vehement, ar trebui să ne facă să ne îngrijorăm cu privire la durata acestui proiect, a declarat consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"Ceea ce se întâmplă astăzi este o piesă de proastă factură, care era anunţată, ştiam de mult timp că USL-ul îşi va trăi traiul până când ambiţia celor din PSD de a-şi lua toată puterea şi de a avea un candidat la prezidenţiale va precumpăni. A precumpănit", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

În opinia sa, "a analiza minciuna unuia sau a altuia dintre lideri devine inutilă în condiţiile în care vorbim despre oameni sofisticaţi, care au un mare exerciţiu de a avea un discurs public care poate să fie total diferit de acţiunile personale".

"Ce rămâne în această confruntare dintre ei doi ar fi să vedem care au fost acţiunile şi care dintre ei ar fi susţinut de aceste acţiuni. Ponta, chiar şi dacă îl ascultai fără sonor, pare într-o criză. Această avansare disperată a unor liste comune cu PNL-ul despre care nu s-a vorbit în mod oficial confirmă această uşoară degringoladă în care Ponta se scaldă acum. Faptul că Antonescu a început să vorbească foarte apăsat despre proiectul USL ne arată că ne apropiem de un final în care nu mai avem pe ce miza, nici pe prietenie, nici pe proiectele comune care nu există oricum, ci doar pe un proiect extrem de sofisticat, USL, care a realizat această supermajoritate care, din păcate, nu reuşeşte să rezolve nimic", continuă Guşă.

"Când două persoane despre care s-ar presupune că întâlnindu-se tête-à-tête ar trebui să ia decizii care să ducă România înainte se acuză de minciună într-un mod atât de vehement, iar concluzia aparţinându-i lui Antonescu este că nu se mai simte confortabil alături de un om în care nu mai are încredere, dar continuă cu proiectul, ne lasă să fim foarte îngrijoraţi 'Cât timp acest proiect mai stă în picioare?'. Dacă acest proiect care era prezentat ca un proiect pentru o sustenabilitate pe termen mediu este administrat de această relaţie interpersonală toxică, asta trebuie să ne sperie pentru ca tot ce va urma din acest moment nu se mai substituie unei interpretări despre normalitate, e un ospiciu numit România. Trăim ca într-un ospiciu în care nu ne mai dăm seama care sunt pacienţii, care sunt doctorii. Minciuna multiplicată ne face să vedem totul în ceaţă", încheie consultantul politic.

 

www.realitatea.net

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.