Politică

Scandal pe AMNISTIE şi NOUL COD PENAL

Ziarul de Vrancea
16 dec 2013 1428 vizualizări
Ponta îl atacă dur pe Antonescu: ”Şi-a minţit colegii!” Crin: ”Nu-i permit! USL e într-o situaţie dificilă”

Scandal în USL pe amnistie şi Codul Penal. Premierul Victor Ponta susţine că liderul PNL, Crin Antonescu, şi-a minţit colegii când le-a spus că nu s-a discutat în USL despre amnistie şi modificările la Codul Penal. Mai mult, Antonescu i-ar fi cerut să dea o ordonanţă de urgenţă. În replică, liderul PNL a calificat atacul lui Ponta drept ”lipsit de onestitate”, apreciind că ”USL se află într-o situaţie dificilă”. ”Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuţi. Nu pot să dărâm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a comentat el.

 

Foto:gandul.info

 


”Nu spune adevărul domnul Antonescu”

Tonul disputei l-a dat Victor Ponta, imediat după şedinţa conducerii PSD. ”Nu spune adevărul domnul Antonescu, am fost 12 persoane la USL, când a existat propunerea de a da OUG. Dacă dau eu, e în regulă, dacă vine în Parlament, e împotrivă. Luni mi-a spus că nu ar vota. Nu ştiu dacă stenogramele sunt adevărate, dacă sunt adevărate, preşedintele Antonescu şi-a minţit colegi asupra realităţii, au fost 12 persoane a spus să dau ordonanţă de OUG”, a spus Ponta.

Replica lui Antonescu

 În replică, Crin Antonescu, a respins acuzaţiile, comentând că premierul ”a îndrăznit să îl facă mincinos”. ”Îmi pare rău că premierul Ponta, într-o situaţie încurcată, recurge la asemenea lucruri. Eu nu am minţit, nu am fost dovedit mincinos”, a spus Antonescu.

Şeful PNL a comentat că ”atacul lui Ponta este lipsit de bună-cuviinţă, de onestitate” şi pun USL într-o ”situaţie dificilă”. Antonescu s-a declarat ”mâhnit” că atacurile vin de la ”un om pe care l-am susţinut cu toată onestitatea, cu toate puterile de a deveni premier”. 

”Va fi foarte greu să mergem mai departe, dar nu ne dăm bătuţi. Nu pot să dărânm un proiect pentru că nu mai am încredere într-un om”, a mai spus liderul PNL.

Vom reveni cu amănunte.

 

www.gandul.info

 

 

 

Crin Antonescu: Victor Ponta isi ia indrazneala

sa ma faca mincinos, lucru pe care nu i-l permit/

Nu avem in niciun fel intentia de a parasi guvernul /

Sunt profund mahnit ca un om pe care l-am ajutat sa

ajunga premier are un asemenea comportament

 

 

  Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reactionat pe un ton mai moderat la acuzatiile de minciuna lansate cu putin timp in urma de Victor Ponta, afirmand ca nu mai are incredere in colegul sau de alianta dar liberalii nu vor iesi de la guvernare.

Crin Antonescu a recunoscut autenticitatea inregistrarilor audio difuzate de presa, afirmand insa ca nu stie cum au ajuns acestea la mass-media.

"Ce am spus eu e adevarat. Dl Ponta isi ia indrazneala azi sa ma faca mincinos, lucru pe care nu i-l permit, nu i-l permit nici domniei sale, cum nu i l-am permis nici lui Traian Basescu, nu pot permite nimanui. Am spus totdeauna adevarul, chiar daca nu as fi dorit sa-l spun public si nu l-am spus public", a reactionat Crin Antonescu, intr-o reactie care a avut insa un ton mai moderat decat acuzatiile lansate de Victor Ponta, care nu a ezitat sa spuna ca liderul PNL si-a "mintit" colegii.

Presedintele PNL a recunoscut ca USL se afla intr-un moment foarte dificil, dar a subliniat ca liberalii nu renunta la guvernare: "Va fi foarte greu sa mergem mai departe, dar nu ne dam batuti. Nu pot sa rup o alianta, sa daram un proiect pentru ca nu mai am incredere intr-un om", a spus el, referindu-se la Victor Ponta.

"Sigur ca USL se afla intr-o situatie grea, acest atac lipsit de bunacuviinta si onestitate ne pune intr-o situatie dificila. Facem toate eforturile ca increderea oamenilor care ne-au votat sa nu fie inselata", a intarit el.

Iata mai jos declaratia de presa sustinuta de Crin Antonescu, la cateva minute dupa ce Victor Ponta l-a facut mincinos:

  • Inregistrarile a caror proveninenta nu imi e cunoscuta de la sedinta BPN al PNL sunt autentice
  • Lucrurile relatate in presa sunt reale
  • Ce am spus eu e adevarat
  • Dl Ponta isi ia indrazneala azi sa ma faca mincinos, lucru pe care nu i-l permit
  • Nu i-am permis nici lui Basescu, nu pot permite nimanui
  • Am spus totdeauna adevarul, chiar daca nu as fi dorit sa-l spun public si nu l-am spus public
  • Toate lucrurile pe care le-am spus sunt adevarate
  • Ponta vorbeste azi de o decizie in USL privitoare la sustinerea legii amnistiei
  • Nu e adevarat, puteti verifica si din simplul fapt ca sedintele USL sunt urmate de o conferinta de presa. Nu a existat o asemenea sedinta si decizie
  • Daca o asemenea decizie s-ar fi luat, nu ne putem explica avizul negativ al ministrului Justitiei si nici declaratia din Africa de sud a premierului
  • Nu i-am cerut niciodata sa dea o OUG, ci am evocat intr-o discutie in care l-am informat luni ca PNL nu va vota legea amnistiei, am invocat in disuctie aceasta posibilitate, daca tine la lege
  • Evident ca ordonanta nu se putea da, dar nu i-am propus asta niciodata
  • Imi pare rau ca premierul Ponta, intr-o situatie incurcata, recurge la asemenea atitudini
  • Eu nu am mintit, acesta e adevarul, eu spre deosebire de altii nu am fost dovedit vreodata mincinos
  • Nici propunerea de liste comune la europarlamentare nu a fost facuta oficial de PNL, e o ipoteza pe care am discutat-o un grup de cativa colegi, ca o ipoteza pentru intarirea unitatii USL
  • Eu am cautat sa fiu cat mai putin acid
  • Caut sa restabilesc adevarul fara sa spun multe lucruri care s-ar putea spune despre adevar si minciuna la Victor Ponta.
  • Sigur ca USL se afla intr-o situatie grea, acest atac lipsit de bunacuviinta si onestitate ne pune intr-o situatie dificila.
  • Facem toate eforturile ca increderea oamenilor care ne-au votat sa nu fie inselata.
  • PNL se afla la guvernare nu printr-o intelgere intre mine si Pona, PNL, ca si PSD, se afla la guvernare in consecinta votului dat de romani
  • Atat timp cat va fi posibil si ramanem in programul de guvernare PNL se va achita de aceasta misiune
  • Am discutat in acea sedinta nu despre posibilitatea sa iesim de la guvernare, ci despre posibilitatea vehiculata din ce in ce mai intens, aproape ca amenintare, ca se pot construi alte majoritati in jurul PSD, ca prin traseism se poate mistifica rezultatul alegerilor, ipoteza pentru care trebuie sa fim pregatiti.
  • Nu avem in niciun fel intentia de a bloca, parasi guvernul

Intrebare: Incearca PSD sa va determine sa plecati de la guvernare?

  • Nu mergem pe senzatii, sigur ca sunt profund afectat, mahnit, cand vad ca un om pe care l-am sustinut cu toata onestitatea, l-am ajutat sa ajunga prim ministru, are un asemenea comportament
  • Dar deciziile nu se iau pe senzatii
  • Anumite decizii ale PSD, unilaterale, mi-au dat sentimentul ca incearca sa forteze niste decizii pe care nu le-am negociat, care nu sunt in programul de guvernare
  • Ca si la legea amnistiei, lucrurile au reintrat in normal in urma atitudinii noastre
  • Apreciez ca PSD nu s-a folosit de o alta majoritate pentru a le promova fara sprijinul nostru
  • Va fi foarte greu sa mergem mai departe, dar nu ne dam batuti
  • Nu pot sa rup o alianta, sa daram un proiect pentru ca nu mai am incredere intr-un om

Despre ministerul Culturii:

  • Comentariile dl Ponta despre ministerul Culturii au fost corecte, in limitatele normale, in acelasi timp a spus ca a luat act de propunerea PNL, va discuta si va lua o decizie
  • Nu ne-am schimbat decizia, nu avem niciun motiv.

 

www.HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
rusu, acum 3765 zile, 21 ore, 11 minute, 24 secunde
In primavara acestui an a aparut in Ziarul Financiar topul primilor 50 exportatori ai Romaniei, firme care sunt cu capital strain si activeaza in Romania. In acel articol se prezinta impozitele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.