Politică

Victor Ponta face un pas inapoi

Ziarul de Vrancea
9 dec 2013 865 vizualizări
Guvernul vrea sa amane cu trei luni introducerea accizei de 7 centi la motorina

  Guvernul incearca sa obtina de la Comisia Europeana aplicarea accizei de 7 centi doar pentru benzina, de la 1 ianuarie, si amanarea aplicarii ei si pentru motorina cu trei luni, a anuntat luni premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat ca ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, se afla la Bruxelles, in incercarea de a obtine aplicarea accizei de 7 eurocenti doar la benzina, care este "cea mai ieftina din toata Uniunea Europeana" si a carei majorare "nu afecteaza economia in ansamblu".

"La motorina incercam sa amananm pentru moment cu trei luni", astfel incat "efectul pe bunuri de consum sa nu fie imediat", a spus Victor Ponta, adaugand ca "in aceste trei luni (incercam) sa gasim solutii ca doar pentru motorina sa avem regim fiscal special".

In cazul in care Comisia Europeana accepta aceasta solicitare, nu va fi necesara refacerea legii bugetului.

Acesta sustine ca "prin recalcularea anumitor parametrii (din buget) putem acoperi cele trei luni" si lipsa de venituri in buget, fara a fi nevoie de majorarea deficitului bugetar.

Victor Ponta a precizat ca Liviu Voinea a discutat "informal" in acest week-end cu reprezentanti ai FMI si ai CE iar primele semnale arata ca Bruxellesul va fi de acord.

Primul ministru a sustinut ca i-a informat pe presedintele Traian Basescu si pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, de aceasta decizie si, daca se obtine acordul CE, o decizie ar putea luata in sedinta de guvern din aceasta saptamana.

"Daca pot sa nu o introduc deloc, nu as introduce-o deloc (acciza suplimentara la combustibili)", a spus Ponta.

Anuntul facut de primul ministru vine dupa ce presedintele Traian Basescu a amenintat ca nu va semna legea bugetului pe anul 2014 tocmai din cauza acestei accize suplimentare de 7 centi, care ar risca, potrivit sefului statului, sa afecteze cresterea economica a Romaniei.

In plus, ziua de luni a fost marcata de o greva a transportatorilor, soselele de centura din mai multe judete fiind blocate.

www.HotNews.ro

Guvernul AMÂNĂ CU TREI LUNI introducerea

accizei suplimentare la motorină.

Ponta: Acciza la benzină rămâne,

nimeni nu transportă marfa pe benzină

 

 

Foto:gandul.info

Guvernul intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni, interval în care să fie căutate soluţii, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a plecat la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii Comisiei Europene despre această temă, având consultări cu şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Ponta a adăugat că l-a informat de preşedinte despre această decizie.

Vom reveni cu amănunte.

 

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.