Politică

Cum s-a modificat traseul de autostrada Ploiesti-Buzau-Braila-Galati, prin Focsani

Ziarul de Vrancea
4 dec 2013 10797 vizualizări
Ponta a prezentat o harta ieri in Parlament, pe site-ul Guvernului apare acum alta, cu tronsoane de autostrada modificate

 

  Premierul Ponta a prezentat, marti, in Parlament, strategia autostrazilor prioritare ce ar trebui sa fie realizate pana in 2018. Ponta, in prezentarea sa din parlament, a prezentat o harta cu autostrazile dupa tipurile de fonduri ce ar urma sa fie folosite la constructia lor. In acelasi timp, aceeasi prezentare si strategie a fost trimisa la presa de catre Guvern si, in acea forma, a circulat si in toata in mass media. Ulterior insa, pe site-ul Guvernului, a fost publicat un document diferit, cu o harta modificata si care prezenta un nou tronson de autostrada spre Moldova si o alta autostrada spre polul Galati-Braila.

In prezentarea strategiei de autostrazi pana in 2018 pe care a facut-o marti in Parlament, premierul Ponta a vorbit de o autostrada facuta pe fonduri europene nerambursabile de la Ploiesti spre Buzau si Focsani. Din aceasta autostrada ar urma sa se continue cu o alta sosea de mare viteza realizata in totalitate de la bugetul de stat si care sa uneasca polul Galati - Braila de reteaua de autostrazi.

Ca sa-si sustina discursul, premierul Ponta a venit si cu o prezentare vizuala, o harta cu toate tronsoanele de autostrazi prioritare pana in 2018 in functie de tipurile de fonduri folosite. Cu toate acestea, pe harta prezentata era stipulata o autostrada Ploiesti - Buzau, punct din care se continua cu autostrada spre Braila si apoi spre Galati.

 

Harta prezentata de premier

Foto: Guvern

Aceeasi harta si prezentare a fost transmisa la acea ora, chiar in timpul discursului tinut de premier, si de catre biroul de presa al Guvernului si a ajuns in aceasta forma in toata mass media. (Consulta documentul aici)

Cu toate acestea, ulterior, pe site-ul guvernului a fost publicat un alt document de tip prezentare in care harta autostrazilor a suferit modificari.

 

 

Practic, autostrada Ploiesti - Buzau a fost extinsa pana la Focsani, iar legatura cu Galati-Braila a fost schimbata. (Consulta aici noul document)

Harta prezentata pe site-ul executivului

Foto: Guvern

Eroarea de prezentare vine odata cu alte erori, precum punerea pe harta a "orasului Salaj" sau semne de intrebare iscate de prezentarea facuta de premier.

Documentul prezentat de premier in Parlament si trimis de Guvern la mass media il are ca autor pe consilierul Radu Puchiu, in timp ce varianta modificata si publicata ulterior pe site-ul executivului este semnata de consilierul Dan Sultanescu.

In prezent, pe pagina guvernului a fost incarcat un nou document cu prezentarea strartegiei in care a fost corectata eroare "orasului Salaj".

Citeste aici:

 

www.Hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
fost votant, acum 3793 zile, 20 ore, 8 minute, 5 secunde
Corect! "provincia europeana" nu are nici cea mai mica legatura cu investitiile nationale!Numai locuitorii trebuie sa voteze cu acest oprisan si acolitii lui...in rest ...........votati citeste integral
bond, acum 3793 zile, 23 ore, 6 minute, 52 secunde
cred ca modificarea a fost facuta de oprisan,sa se vada ca FOCSANIUL este bagat in seama macar pe hirtie,ca in realitate vom mai vedea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.