Politică

CJ a crescut bugetul revelionului, de la 400.000 lei la 558.000 lei

Mihai Boicu
2 dec 2013 1064 vizualizări
Aceasta în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean s-a diminuat cu un sfert din cauza fondurilor neprimite u reprezentanţii CJ au spus că banii nu se pierd, ci se reportează pentru anul viitor

Consilierii judeţeni au votat ieri o rectificare în minus a bugetului judeţului, cu nu mai puţin de 49,6 milioane lei. La începutul acestui an, bugetul CJ a fost de 236,6 milioane lei, iar cel al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate parţial sau total venituri proprii în sumă de 10,9 milioane lei. “Menţionăm că din totalul de 49.630 mii lei care s-au scăzut din veniturile bugetului local, suma de 44.300 mii lei provine de la programe finanţate din fonduri externe nerambursabile (FDR), iar suma de 1.000 mii lei s-a retras de la programul naţional de împăduriri”, se arată în proiectul de buget al CJ. Consilierul Emilian Diaconu (PDL) a atras atenţia asupra acestui aspect, spunand că politica CJ trebuie să se schimbe. “Domnilor consilieri, îmi permiteţi să vă atrag atenţia că se propune o rectificare negativă de 21% din cauze multiple. Este vorba de finanţări nerealizate, venituri din neîncasate, în mod deosebit sume din taxe şi autorizaţii. Sunt şi alte nerealizări. Toate acestea au contribuit la reducerea veniturilor cu 49 de milioane de lei. Deşi rectificăm negativ bugetul ne permitem să suplimentăm capitolul “Alte cheltuieli”, cum ar fi 150.000 de lei în plus la Revelion. Aproape 800.000 de euro sunt cheltuieli speciale, în condiţiile în care noi nu putem să încasăm veniturile proprii”, a spus democrat – liberalul. Dumitru Diţă, directorul economic al CJ, a arătat că rectificarea negativă nu este atat de drastică în realitate. “Nu s-a realizat proiectul cu deşeurile şi atunci sumele se repartizează anul viitor. Mai este 1 milion de lei la împăduriri, bani care nu au venit de la Guvern şi se repartizează anul viitor. La Revelion s-au dat bani din celelalte acţiuni, unde nu s-au cheltuit”, a declarat Dumitru Diţă.

La Tîmboieşti da, la Năruja ba

Vicepreşedintele CJ Dragoş Barlădeanu, cel care a condus şedinţa, a propus acordarea sumei de 130.000 de lei comunei Tîmboieşti, condusă de primarul PSD Daniela Mihalcea, arătand că localitatea se confruntă cu o situaţie gravă în ceea ce priveşte bugetul. La aceasta, consilierii PDL au replicat că şi comuna Năruja are datorii de 15 miliarde lei şi ar trebui ajutată. Spre deosebire de Tîmboieşti, Năruja este condusă de un primar PDL, Nicu Ciprian Popescu, care se pare că nu a reuşit să înlăture spectrul colapsului financiar al primăriei, cu toată apropierea sa de PNL. În urma şedinţei de ieri, bugetul acţiunilor de interes general finanţate de CJ a crescut cu 50.000 lei, la valoarea de 3,444 milioane lei. În rectificarea bugetului de ieri a fost cuprinsă şi suplimenterea cheltuieilor pentru Revelionul 2013 – 2014 de la 400.000 lei la 558.000 lei. Într-un final, rectificarea bugetară a trecut fără votul aleşilor din PDL, nemulţumiţi că doar o localitate condusă de primar PSD a primit sprijin financiar de la judeţ. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.