Politică

Cine-l vrea? Postul lui Mandrilă de la Spitalul Mare a fost scos la concurs

Raluca Manolache
2 dec 2013 1904 vizualizări
Concursul pentru ocuparea postul de manager de la Spitalul Judeţean Focşani se va organiza pe 6 ianuarie 2014 Concurs pentru postul de manager de la cel mai mare spital din judeţ. Juristul Constantin Mandrilă, managerul interimar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfantul Pantelimon” Focşani, va trebui să susţină concurs dacă doreşte să mai ocupe această funcţie şi în 2014. Aceasta după ce Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani a scos la concurs postul de manager al acestei unităţi, potrivit unei decizii luate la sfarşitul lunii trecute.

Postul a fost scos la concurs la doar cateva săptămani după ce Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a-l demite pe Constantin Mandrilă pentru că ar fi strans datorii în ultimele trei luni, pe fondul celor deja existente. Nu s-a luat în considerare însă faptul că unitatea spitalicească a fost preluată cu datorii de aproape 15 milioane lei şi nici banii alocaţi pentru serviciile medicale oferite de cadrele medicale ale unităţii nu sunt suficienţi, după cum a reclamat actualul manager interimar. „În conformitate cu prevederile L95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările  şi completările ulterioare, Constantin Mandrilă a fost numit pentru o perioadă de maximum 6 luni manager interimar la Spitalul de Urgenţă «Sf. Pantelimon Focşani», până la organizarea concursului”, după cum a comunicat Ministerul Sănătăţii. Criteriile de selecţie a candidaţilor constau în îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii (OAP 1.113/2010),  să aibă cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii, să nu fi fost condamnat penal sau în curs de urmărire penală, să fie apt din punct de vedere medical şi să nu aibă vârsta de pensionare. Rămane de văzut dacă actualul manager respectă aceste condiţii, pentru a avea acces la concurs. Dosarul de înscriere la concurs trebuie să cuprindă printre altele declaraţia pe propria răspundere privind necolaborarea cu Securitatea înainte de anul 1989, declaraţia pe propria răspundere că nu este urmărit penal şi nu are cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală asupra sa şi proiectul de management realizat de candidat. Înscrierile la concurs se fac până la data de 20.12.2013, iar concursul se organizează la data de 6 ianuarie 2014. Este puţin probabil că cineva neavizat se va înscrie la acest concurs. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3768 zile, 22 ore, 33 minute, 50 secunde
Pai de vrut acest post il vrea Oprisan si l-a si obtinut. Singurul lucru care inca nu-l stim este carei slugi vrea sa-l dea, pentru ca el nu poate ocupa simultan mai multe posturi publice.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.