Politică

Recunoaşterea grupei I de muncă, blocată în Parlament din cauza memorandumului cu FMI

Ziarul de Vrancea
28 nov 2013 1579 vizualizări
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să retragă de pe ordinea de zi a plenului proiectul de lege prin care se recunoştea grupa I de muncă, ceea ce ar fi facilitat pensionarea a aproximativ 65.000 de persoane.

 

MEDIAFAX FOTO / Gabriel PETRESCU

 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat că FMI nu a informat-o că se opune acestei legi, dar că va avea o discuţie cu reprezentanţii Fondului. Ea a ţinut să precizeze că nu a spus vreodată că FMI se opune acestui proiect de lege, pe care ministerul îl susţine. Preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor preciza ieri că Ministerul nu a susţinut proiectul de lege în forma aceasta.

„Nu am afirmat că FMI se opune acestei iniţiative legislative, nu m-a sunat FMI şi nu mi-a comunicat acest lucru, nu am declarat niciodată că mă opun acestei iniţiative legislative. După această discuţie sigur că o să contactez FMI şi o să-i întreb dacă ceea ce voi aţi comunicat este adevărat şi o să le şi trimit iniţiativa parlamentară pentru a o vedea. Eu nu am comunicat vreodată cifra de 60.000 de români care s-ar putea pensiona. Este greu de stabilit pentru că sunt dosare care trebuie depuse, nu le avem în evidenţă. Dintr-un calcul foarte estimativ pe care l-am făcut noi la minister nu cred că vor depăşi 20.000 în anul următor, dar este un calcul foarte estimativ”, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ministrul a precizat că există în buget prevăzută o „sumă globală” de 200 de milioane de lei.

„Noi avem bani în buget, am prevăzut o sumă de buget, calculată şi ea aproximativ. Da, susţin această iniţiativă pentru că este vorba de o discrimare care trebuie reparată.. Momentul în care se va face această reparaţie, când va fi aprobată şi forma este la latitudinea Parlamentului. Noi am prevăzut o sumă globală pentru mai multe activităţi , de peste 200 milioane de lei”, a spus Câmpeanu.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.