Educație

Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Mondială a Pâinii, dublă sărbătoare pentru Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”

Ziarul de Vrancea
17 oct 2017 309 vizualizări

Pentru elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” Focşani a devenit o tradiţie marcarea a două sărbători foarte importante pentru domeniul alimentar şi anume Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Mondială a Pâinii

Luni, pe parcursul întregii zile, elevii de la domeniile de pregătire turism şi alimentaţie, respectiv industria alimentară, s-au implicat în mai multe activităţi care au scos în evidenţă adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Prima activitate a fost derulată de elevii clasei a XI-a, învăţământ profesional, calificarea profesională brutar – patiser- preparator produse făinoase, în parteneriat cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” şi a constat în modelarea sub diverse forme a aluatului pentru pâine împreună cu aceştia, aspect care a stârnit interesul celor mici şi salutat atât de părinţii participanţi la activitate, cât şi de profesorii psihopedagogi însoţitori. Mai târziu, la orele amiezii, elevii clasei a IX-a, învăţământ profesional, care se pregătesc în meseria de bucătar, s-au deplasat la colegii lor mai mici de la Şcoala Gimnazială Nr.7 Focşani pentru a le prezenta o parte din produsele realizate de ei în laboratoarele şcolii, prăjituri preparate din ingrediente naturale, fără aditivi alimentari. Activitatea s-a bucurat de un real succes, elevii din ciclul gimnazial fiind încântaţi de produsele oferite de colegii mai mari. Ultima acţiune, la asfinţit, care a marcat cele două sărbători a constat în pregătirea unui stand pentru  Sărbătoarea Tradiţională „ZIUA PÂINII”, eveniment organizat de Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Ţara Vrancei” în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Vrancea la Sala „Balada”, viitorii brutari pregătiţi la Colegiului Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” dovedindu-şi măiestria în modelarea aluatului în cel mai profesionist mod, munca lor fiind apreciată de toţi cei prezenţi la eveniment. Activităţile n-ar fi fost posibile fără implicarea cadrelor didactice din cadrul catedrei de industrie alimentară care au format elevilor deprinderile practice necesare, fără conducerea şcolii care încurajează şi stimulează derularea activităţilor extracurriculare şi fără reprezentanţii şcolilor partenere, cadre didactice şi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 7. şi CŞEI ,,Elena Doamna” din Focşani. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.