Educație

Proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli are loc pe 15 octombrie

Ziarul de Vrancea
15 oct 2021 2386 vizualizări

Amănunte pe acest subiect sunt făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

În atenția candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat

Data probei scrise: 15 octombrie 2021

Centrul de concurs: Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” Focșani

  • La proba scrisă participă candidații care au fost declarați ADMIȘI în urma evaluării dosarelor de înscriere, încărcate pe platforma informatică dedicată;
  • Accesul candidaţilor în sălile de concurs, în vederea susţinerii probei scrise din data de 15 octombrie 2021, se realizează în intervalul orar 9.00-9.30;

  • Candidații sunt repartizați în săli în ordinea alfabetică;

  • Instructajul candidaților se realizează în intervalul orar 9.30-9.50;

  • Proba scrisă începe la ora 10.00;

  • Durata probei scrise este de maximum 120 de minute.

Extras din Procedura M.E. nr. 33805/06.10.2021 privind organizarea, desfășurarea și evaluarea probei scrise în cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – sesiunea 2021:

a) Candidaţilor le este interzis accesul în sală cu genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, notiţe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Materialele interzise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala în care se desfăşoară proba scrisă.

b) Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea prevederilor anterioare va fi considerată tentativă de fraudă sau fraudă.

c) Candidații și supraveghetorii (inclusiv responsabilul de sală) completează informațiile din chenarul existent pe pagina a III-a a foii de concurs, înainte de distribuirea în săli a testului standardizat. Pagina respectivă NU se sigilează/secretizează.

d) La ora 10.00, responsabilul de sală deschide plicurile și asigură, împreună cu supraveghetorii, distribuirea către fiecare candidat a testului standardizat (foile conținând itemii, capsate). Candidaţii care nu sunt prezenţi în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs.

e) Fiecare item are un singur răspuns corect.

f) Pentru fiecare item, răspunsul considerat corect de către candidat va fi marcat prin umplerea pătratului corespunzător. Candidații vor utiliza doar pix de culoare albastră sau neagră care nu se șterge.

g) După finalizarea rezolvării testului standardizat, dar nu mai târziu de 120 de minute, fiecare candidat predă foaia de concurs și ciorna responsabilului de sală, pe baza unui borderou tipizat.

h) După ce semnează în borderoul de predare-primire, candidatul rămâne în sală în vederea participării la etapa de evaluare a testului.

i) Candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea testului, pe baza unei declaraţii, predă testul şi părăseşte sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, testul grilă nu este evaluat, iar candidatul respectiv este considerat retras.

j) Tentativa de fraudă sau frauda atrag după sine eliminarea candidatului din concurs şi pierderea dreptului acestuia de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare şi control în învăţământul preuniversitar, pentru o perioadă egală cu aceea a două mandate.

k) Persoanele care furnizează soluţii ale subiectelor de concurs, falsifică rezolvările testului, tolerează sau iau parte la acţiuni sau intenţii de fraudă ale candidaţilor ori manifestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor răspund disciplinar, în conformitate cu prevederile art. 280 – 282 din Legea Educației nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare și ale Legii 53/2003 – Codul Muncii republicată, cu modificările şi completările ulterioare sau răspund penal, după caz.

l) Comisiile evaluează obligatoriu testul standardizat în prezenţa candidatului şi a doi martori aleși dintre candidaţii din sală şi consemnează punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări / notări pe acesta sau pe lucrare.

m) Situaţia candidaţilor neprezentaţi sau retraşi în timpul probei scrise se consemnează în procesul verbal de predare – primire a foilor de concurs cu menţiunea NEPREZENTAT, respectiv, RETRAS, după caz.

n) În situaţia candidaţilor care au susţinut şi predat testul, dar nu se prezintă la etapa de evaluare, acesta nu va fi evaluat, nerespectându-se prevederile art. 12 alin. (1) lit. a) din metodologie, borderoul de notare fiind semnat de membrii comisiei de concurs, de cei doi martori, de observatori, iar rubricile „Semnătura candidatului” și „Rezultat” se completează cu menţiunea „Absent la evaluare”.

o) Rezultatele probei scrise vor fi afișate la Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” Focșani, precum și la sediul și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

p) Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Contestațiile se adresează președintelui comisiei de organizare a concursului și se depun la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Președintele comisiei județene de organizare a concursului

Inspector Școlar General,

prof. Gabriela Daniela Marchitan

Președintele comiasiei de avaluare a probei scrise,

Inspector Școlar General Adjunct,

prof. Daniel Gheorghe Gherasim

Text informații + foto:Inspectoratul Școlar Județean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.