Educație

VIDEO | Anul școlar s-a deschis în Vrancea în pandemie, cu prezența elevilor, părinților, primarilor, parlamentarilor și a unor aleși locali

Ziarul de Vrancea
14 sep 2021 3622 vizualizări

La începtul anului școlar 2021/22 Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a ținut să transmită următorul mesaj pe Facebook duminică seara, 22 septembrie 2021, târziu.

”Dragi elevi,

Dragi profesori,

Stimați părinți,

Suntem bucuroși că începem un nou an școlar, înconjurați de murmurul vocilor elevilor noștri. Am trecut printr-o perioadă dificilă, cu provocări, cu digitalizare, la care am încercat să ne adaptăm cu toții.

Modul în care am comunicat cu elevii a fost total diferit, dar, cu toate acestea, educația a rămas o prioritate. Informațiile sunt, astăzi, destul de accesibile, dar avem nevoie, cu toții, de socializare, de încredere unii în alții, de șansa de a împărtăși dorința de cunoaștere.

Dragi copii, suntem convinși că nu ați uitat să râdeți, că veți reda viață, veselie și lumină școlii.

Stimați colegi, misiunea pe care o avem este aceea de a descoperi și a pune în valoare calitățile fiecărui copil.

Sădiți-le încrederea că pot reuși!

La începutul acestui an școlar, toate unitățile de învățământ din județul Vrancea sunt pregătite pentru desfășurarea activităților în condiții optime și de siguranță. Le mulțumim pe această cale reprezentanților administrațiilor județene și locale pentru implicare și colaborare.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea vă asigură că va fi un partener real, dispus în orice moment să vă susțină, astfel încât, la sfârșitul anului școlar, să ne bucurăm împreună de reușitele copiilor noștri.

Vă dorim tuturor multă sănătate, putere de muncă, un an școlar minunat, cu rezultate deosebite!

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Vrancea”-Inspectoratul Școlar Județean Vrancea

155 de ani de Unirea cu 155 baloane galben-vișinii la deschiderea noului an școlar

La Colegiul Național ”Unirea” Focșani, pentru că anul acesta unitatea de învățământ fanion a sistemului de educație din județ împlinește 155 de ani noul an școlar a fost deschis cu 155 de baloane galben -vișinii .

”155 ani de UNIREA, 155 baloane galben-vișinii, cel puțin 155 de dorințe care să se îndeplinească în noul an școlar!Succes!”le-a transmis prin intermediul unei postări activate pe contul său de facebook, elevilor și profeorilor de la Colegiul Național Unirea Focșani, directorul Cornel Noana

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a inaugurat noul an școlar la Odobești, împreună cu primarul Nicolaș și deputatul Dancă

”Deschiderea anului școlar la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobești. Împreună cu deputatul Ionel Dancă și cu primarul localității, Daniel Nicolaș, sunt alături de elevii și profesorii nerăbdători să înceapă cursurile.

Succes tuturor!

Zâmbete, bucurii, emoții... Prima zi de școală reprezintă un moment deosebit pentru elevi, profesori și părinți. Am ales să particip astăzi la debutul noului an școlar la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobești pentru că aici am activat ca profesor de Limba franceză. Alături de deputatul Ionel Dancă și de primarul Daniel Nicolaș, am transmis mesajul meu către profesori și elevi, cu speranța într-un an școlar cu rezultate pe măsura așteptărilor.” a scris despre eveniment pe contul său de facebook Catalin Toma 

VIDEO:Primaria Odobesti

VIDEO:Catalin Toma 

Ce mesaj a transmis primarul Misăilă și unde a participat în Focșani la deschiderea noui an școalr 2021/22

Primarul municipiului Focșani a transmis și el un mesaj la deschiderea noului an școlar pe care l-a inaugurat efectiv la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, la redeschiderea după reabilitare a Căminului Internat

”Dragi elevi, indiferent dacă pentru voi este prima zi de grădiniță, de școală sau de liceu, vă doresc tuturor să aveți parte de un an școlar cât mai bun, cu note mari și cu premii la concursurile și olimpiadele locale, naționale și internaționale

Emoții sunt și pentru părinții voștri, care retrăiesc cu voi prima lor zi de școală, mulți dintre ei regăsindu-și foștii profesori, care de astăzi vă sunt și vouă profesori.

Iar dumneavoastră, doamnelor si domnilor profesori, învățători și educatori, vă urez mult succes în noul an școlar și să vă bucurați de reușite personale și profesionale, alături de realizările școlare ale celor cărora le sunteți dascăli” a fost mesajul primarului Misăilă transmis prin intermediul unei postări pe contul său de facebook.

Pe aceiași cale Misăilă a revenit ulterior cu o altă postare

”Astăzi am retrăit emoția primei zile de școală, alături de elevii claselor pregătitoare, de generală sau de liceu.

Mi-ar fi plăcut să salut personal toți elevii din Focșani, dar ceremoniile de deschidere, organizate cam în același timp, mi-au permis să ajung doar la Școala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, la inaugurarea Căminului Internat, încă unul dintre proiectele municipalității de reabilitare a infrastructurii școlare cu finanțare din fonduri europene.

Gândurile mele se îndreaptă însă către TOȚI elevii focșăneni alături de care am fost și voi fi NECONDIȚIONAT. Le doresc sănătate, minte ageră, sete de carte şi numai note bune

Felicit părinţii și profesorii, la acest eveniment important din viaţa copiilor și elevilor lor, dorindu-le multă răbdare și putere de muncă, dragoste şi înţelepciune, pentru a creşte şi educa personalităţi ce în mod cert vor aduce mai târziu cinste și onoare școlii și comunității noastre.

Un mesaj special am și pentru prichindeii care au făcut azi primii pași pe Drumul Educației Școlare, pe care îi vor asocia mereu cu primul clopoţel, cu primul profesor și cu primul ghiozdan.

Dragii mei, ați pășit într-o lume nouă, plină de tainele cărților și ale învăţăturii, iar drumul pe care ați pornit azi vă doresc din toată inima să vă aducă peste ani și ani bucuriile și împlinirile pe care sunt sigur că veți face tot posibilul să le meritați din plin.

Tuturor, vă urez mult succes în noul an școlar”-Cristi Valentin Misăilă

 

Noul an școlar 2021/22 s-a deshis în cadru festiv și la Bolotești

Prima zi de școală, una cu multe emoții pentru copii dar și pentru părinți deopotrivă! Pentru cadrele didactice și administrația publică locală, a fost încă un prilej de bucurie, deoarece astăzi am inaugurat Școala de la Găgești, o investiție firească și necesară, aflată printre prioritățile noastre.

Sperăm ca evoluția pandemiei să nu ne forțeze să închidem școlile și să trecem iar în mediul online, motiv pentru care vă rugăm să încercați să sfătuiți copiii să poarte măștile corect, iar în cazul unor contacte cu persoane confirmate oficial sau nu, să evitați trimiterea copiilor în colectivitate!

Pe lângă gazda noastră obișnuită, domnul Primar Fănică Popa, am avut ca oaspete pe domnul Deputat de Vrancea Ionel Dancă, ocazie cu care îi mulțumim pentru interesul și sprijinul acordat comunității noastre!

Copii, să aveți un an școlar cu cât mai multe realizări și bucurii!!!” este postarea activată pe acest subiect pe contul de facebook -Primăria Bolotești

Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr prezent la deschiderea noului an școlar la  Scoala Postliceală Sanitară “Hippocrate” din Focsani

”Împreună cu doamna director Cristina Nedelcu și colegii mei profesori,la deschiderea cursurilor Școlii Postliceale Sanitare “Hippocrate” din Focșani.Impecabil condusă,cu un colectiv de excepție,școala a impus și a menținut standarde care se regăsesc în faptul că absolventii își găsesc locuri de muncă bune.Mi-am exprimat,cu prilejul deschiderii noului an școlar,recunoștința pentru toate cadrele medicale,care au fost adevarați eroi în perioada în care pericolul reprezentat de COVID-19 a fost(este)unul real.Succes tuturor și,nu în ultimul rând,sănătate!” a precizat într-o postare pe contul său de facebook despre evenimentul la care-a particpat senatorul PSD de Vrancea Angel Tilvar

Prmarul Teodor Dobre de la Nistorești le-a transmis elevilor din comună, succes la îvățătură, multă sănătate si realizări în noul an școlar

Școala de la Nistorești și-a primit luni 13 septembrie 2021i elevii. primarul frumoasei comune din inima Vrancei, Teodor Dobre, le-a urat tuturor copiilor din lume, și în special celor din comuna Nistorești succes la îvățătură, multă sănătate si realizări în noul an școlar 2021/22.

A sunat clopoțelul luni 13 septembrie 2021 și la  Scoala Gimnazială "Ionel Sîrbu" din Ciorăști

A sunat clopoțelul ! Luni, 13 septembrie, cu mic cu mare, profesorii și elevii Scolii Gimnaziale "Ionel Sîrbu" din Ciorăști s-au adunat în curtea școlii din Mihalceni unde directorul acestei instituții de învățământ , dl profesor Stefan Sandu, a deschis oficial noul an școlar, 2021/2022. Peste 200 de tinere vlăstare, preșcolari și elevi de gimnaziu, au trăit astăzi emoțiile unui nou început. Domnul Nicolae Braicău, primar al comunei Ciorăști, care a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar le-a urat în alocuțiunea sa mult succes în noul an școlar și i-a asigurat pe cei prezenti de tot sprijinul autorităților locale astfel încât procesul de învățământ să nu aibă de suferit în condițiile în care școala din Ciorăști se află în reabilitare și este posibil ca abia la anul să se poată desfășura cursurile în interiorul acesteia. Așa stând lucrurile, procesul de învățământ la Scoala Gimnazială "Ionel Sîrbu" din Ciorăști se va desfășura în două schimburi pe parcursul întregului an școlar la școala din Mihălceni ceea ce nu va fi tocmai ușor dar, tragem nădejde, că printr-un efort comun din partea tuturor celor implicați în procesul de învățământ va fi depășit și acest handicap. Tuturor, profesori și elevi, vă doresc să aveți un an școlar bun !

Text informații + foto:Pahon Stefan 

Mesajul la deschiderea noului an școlar al primarului municipiului Adjud Florin Nechifor

Deschiderea anului școlar este o zi cu rezonanță aparte în sufletele bobocilor care își vor aminti mereu de aceste clipe în care au pășit pe drumul aventurii cunoașterii literelor și cifrelor și a adevărurilor despre natură și societate. Îi vor găsi în școală pe doamnele și domnii profesori care cu tact, devotament și profesionalism îi vor călăuzi și îi vor îndruma pe drumul către independență și maturizare.

Reîntoarcerea la școală este un moment de mare bucurie și de puternice emoții pentru toți cei care suntem implicați în diferite feluri în activitatea unităților de învățământ din municipiul Adjud.

Investițiile pe care administrația adjudeană le face în educație le consider investiții pe termen lung deoarece o lume mai bună, mai prosperă și mai prietenoasă poate fi construită doar de către oameni instruiți iar comunitățile solide sunt doar acelea clădite pe respectul față de școală, de credință și de sănătate.

Dragi elevi, școala nu este doar o clădire lipsită de suflet. ”Școală” înseamnă educația primită de la dascălii și părinții voștri în încercarea lor de a vă forma caracterul și de a vă defini personalitatea. ”Școală” înseamnă lecțiile, temele și examenele care vă vor pune la încercare răbdarea, tenacitatea și cunoștințele acumulate, școala este o comunitate de prieteni și de colegi, este locul în care începeți drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii voștri.

Datoria voastră este aceea de a acumula și înțelege cunoștințele pe care dascălii voștri vi le împărtășesc cu atât de mult devotament în încercarea de a crea o bază solidă a educației voastre.

Stimate cadre didactice, vă doresc sănătate, putere de muncă și răbdare pentru îndeplinirea rolului nobil de formatori ai următoarelor generații, asigurându-vă de respectul, prețuirea și sprijinul necondiționat al administrației publice locale!

Tuturor, vă urez un an nou școlar bun, un an în care provocările se transformă, prin efort comun, în reușite și experiențe frumoase!

Florin Nechifor,

Primar al Municipiului Adjud”

Text informații+ foto:Primăria Municipiului Adjud


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.