Educație

Un elev a fost eliminat la Evaluarea Națională, după ce a fost prins cu un memorator în buzunar

Mihaela Vlădescu
11 iun 2018 2922 vizualizări

Elevul a primit nota 1.

Un candidat la examenul de Evaluare Națională în Vrancea a fost eliminat luni după ce a fost prins cu un memorator în buzunar. Elevul eliminat este de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești și a fost văzut cu memoratorul de către unul dintre profesorii asistenți. Chiar dacă elevul nu a încercat să copieze, el a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. La proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale la clasa a VIII-a au fost înscriși 2762 candidați, dintre care au fost prezenți 2651, unul a fost eliminat, iar 110 au absentat. La limba și literatura română, la primul subiect, elevii au avut de realizat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenența la genul epic a unui text din romanul “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Al doilea subiect a avut ca cerință realizarea unei narațiuni în care absolvenții de gimnaziu să prezinte “o întâmplare petrecută într-o cetate”. Subiectele, în opinia inspectorului de specialitate din cadrul IȘJ Vrancea, profesoara Teodora Bentz, au fost ușoare, iar la notare detaliile vor face diferența. „ Subiectele au fost previzibile pentru că nu au ieșit din modelul dat. Nu e nimic nou astfel încât să surprindă și elevii să aibă probleme pentru înțelegerea tipului de cerință. La primul subiect a fost un text frumos la care aveau cerințe legate de lexic, sinonime, să formuleze idei, să spună ceva despre un personaj. Deci ușor. Diferențele însă vor fi făcute de calitatea redactării. Subiectul al doilea, de care se temeau elevii, nu a fost pe specii, ci pe gen. Și aici e vorba tot de calitatea redactării. Elevii știau că la subiectul al treilea vor avea întrebări de gramatică, care nu sunt foarte grele. Pot însă exista neatenții. Compunerea a fost chiar drăguță, iar lor le place să povestească întâmplări într-o cetate. Trebuiau respectați niște indicatori, însă. Punctajul pentru redactare va fi în funcție de coerența textului, de vocabular și stil adecvat cerinței și atenție la ortografie și punctuație. Deci subiecte care răspund orizontului de așteptare și al profesorului și al elevului”, ne-a precizat profesoara Teodora Bentz. Miercuri absolvenții de gimnaziu vor susţine proba scrisă la matematică. Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-19.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.