Educație

Top trei licee vrâncene în funcție de media de admitere

Mihaela Vlădescu
13 iul 2017 9203 vizualizări

Unirea, Cuza și Liceul Pedagogic sunt liceele unde s-a intrat și anul acesta cu cele mai mari medii u 100 de absolvenți de gimnaziu au fost admiși la liceu cu medii sub 4,00

Admiterea la liceu pentru 2017 s-a încheiat în prima sa fază, peste două mii de elevi vrânceni fiind repartizați în funcție de mediile avute și de opțiunile exprimate. În județul nostru, potrivit site-ului admitere.edu.ro, nu au fost elevi nerepartizați. Zece absolvenți de gimnaziu au intrat la liceu cu media maximă, 7 dintre aceștia optând pentru Colegiul Unirea și trei pentru Colegiul Cuza. De altfel, Unirea se află și în acest an pe primul loc în ceea ce privește ultima medie de admitere. Astfel, la științele naturii, ultima medie de admitere este 9,59, la mate-info 9,49, la filologie 9,40, iar la științe sociale 9,26. La Colegiul Cuza la mate-info s-a intrat cu 9,17 ultima medie, la științe sociale cu 9,08, la filologie și la științe ale naturii cu 8,97. Liceul Pedagogic se află pe locul al treilea în ceea ce privește ultima medie de admitere, la științe sociale intrându-se cu 8,71, iar la filologie cu 7,86. Și Colegiul Emil Botta Adjud stă bine la mate-info unde s-a intrat cu 8,38 ultima medie, dar și Colegiul Economic Focșani unde, la specializarea economic, ultima medie a fost 8,21. Anul acesta niciun liceu vrâncean nu se află  în top 50 licee din țară  în ceea ce privește ultima medie de admitere. De altfel, aceasta a fost peste 9.60, una foarte mare față de alți ani. În Top 10 licee din țară se află licee cu medii de admitere peste 9.80: Colegiul „Sfântul Sava” Bucuresti, Colegiul „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul „BP Hașdeu” Buzău, colegiile „Gheorge Lazăr”, „Spiru Haret” și „Mihai Viteazul” București, Colegiul Național Iași, Colegiul „Mihai Viteazul” Ploiești. Potrivit statisticilor,  174 de elevi din toată țara au avut medie de admitere 10 pe linie, cei mai mulți dintre aceștia, 43, provin din București, iar 10 sunt vrânceni.

Licee unde s-a intrat cu media 2

Cea mai mică medie de admitere în Vrancea este 2,00, absolventul de gimnnaziu optând pentru Colegiul Tehnic Gh. Balș Adjud, specializarea mecanică. 102 absolvenți de gimnaziu au intrat la liceu cu medii de admitere mai mici de 4,00, cu toții la liceele tehnologice. În liceele vrâncene au rămas disponibile peste 400 de locuri, majoritatea la liceele tehnologice, fiind greu de crezut că vor fi ocupate toate chiar și după etapa de corigențe. Cele mai multe locuri libere, 57, sunt la Colegiul „Gh. Asachi” Focșani, la specializarea turism și alimentație, și la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, 52, la specializarea electronică automatizări. Acestea sunt disponibile pentru faza a doua a admiterii la liceu. Până pe 17 iulie, elevii admiși la liceu în prima fază a repartiției computerizate trebuie să își depună dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admisi. Potrivit metodologiei, cei care nu depun dosarele de înscriere în timp util, pot pierde locurile pe care au fost admiși. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.