Educație

Tineri vrânceni, campioni Special Olympics

Ziarul de Vrancea
6 iun 2017 2379 vizualizări

Reprezentanţii Vrancei la Jocurile Naționale Special Olympics s-au întors acasă cu medalii de aur, argint și bronz

Vrancea a fost reprezentată cu succes sportivii cu dizabilități la  Jocurile Naționale Special Olympics organizate anul acesta la Baia Mare în perioada 2 – 5 iunie 2017, unde au participat peste 300 de sportivi din toată țara. Copiii vrânceni s-au întors acasă cu medalii de aur, argint și bronz, dar cel mai important este că au venit plini de încredere și entuziasm. Aceştia au participat la probe de atletism, bocce, înot și baschet. Munca lor de zi cu zi, voința și perseverența au fost încununate cu respect, încurajări și aprecieri. Bucuria lor este nemarginită, pură și înălțătoare, iar faptul că au avut ocaziaparticipe la acest concurs a contat pentru ei mai mult decât locul pe care l-au ocupat. Ei știu și simt sunt învingători, sunt campioni. La fiecare concurs rostesc din suflet cu putere: „Vreau să câștig, dar dacă nu voi câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea”.  Iată care sunt Campionii Special Olympics care ne fac să ne simțim mândri: Crina Popoiu – 9 ani, medalie argint la atletism și bronz la bocce, Vlad Negoiță – 10 ani, argint la înot și bronz la atletism, reprezentanți ai Asociației ABC DOWN Focșani, Emil Dediu – 16 ani, medaliat cu bronz la atletism și înot, Laura Lepădatu – 26 ani, bronz la atletism și baschet, Ionuț Haimana – 26 ani, bronz la atletism și baschet, Cătălin Purdel, medaliat cu aur la baschet și bronz la atletism, reprezentanți ai Asociației Sindrom Down Focșani. Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. (Z.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.