Educație

Tineri de la Centrul„Sfânta Maria”, în excursie la mare

Ziarul de Vrancea
3 iul 2017 801 vizualizări

Aceasta a fost ultima activitate din cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață”, derulat de voluntarii de la Colegiul Cuza

În acest weekend, tinerii infectați cu virusul HIV de la Centrul„Sfânta Maria” din Golești au ajuns la mare. Prima oprire a fost pe plaja de la Năvodari, iar după-amiaza i-a găsit făcând mici cumpărături prin Mamaia, mâncând cu mare poftă la un restaurant de tip autoservire, alintându-se cu înghețată, suc și prăjiturele. Apusul s-a dovedit a fi mult mai frumos în acest weekend, pentru că l-au privit din telegondolă, iar spre seară au vizitat și satul de vacanță din Mamaia. Tinerii de la Centrul„Sfânta Maria” din Golești sunt prieteni mai vechi ai voluntarilor cuziști de la clasele a VI-a A, a X-a G și a XI-a C. Aceștia, împreună cu profesoarele coordonatoare ale proiectului „A doua șansă pentru viață”, Teodora Bentz, Livia Marcu, Manuela Porumb, Elena Vișinescu, Loredana Diac, Melania Pătrășcanu, au făcut posibilă deplasarea excursia la mare. Organizatorii au avut grijă să nu le lipsească nimic, de la pachețelul pentru drum, până la banii de cheltuială și transport. Activitatea a încheiat proiectul cuzist derulat de-a lungul anului școlar 2016-2017 și dedicat tinerilor infectați cu virusul HIV. Voluntarii CNAIC speră să fi adus zâmbetul pe buzele prietenilor de la Centru cu ocazia fiecărei etape: în decembrie, când a fost organizată o excursie la București și la Palatul Parlamentului, în martie, când au fost la film și au luat masa în Mall, de 1 Iunie, când au vizitat două mănăstiri și în acest weekend, când au revăzut marea.Profesorii organizatori își propun să continue proiectul început acum 11 ani și în anul școlar 2017-2018. „Noi ne încurajăm elevii să vadă și cealaltă parte a vieții, mai puțin luminoasă. Altfel cum ar putea înțelege cât sunt de fericiți și câtă nevoie are această societate de ajutorul lor?! E trist să vină vacanța pentru toată lumea, iar tinerii cu acest handicap să nu viseze la mare, ca toți ceilalți de vârsta lor… Ei au nevoie de speranță, mai mult, poate, decât noi toți…”, a declarat Teodora Bentz, unul dintre profesorii coordonatori ai proiectului. (M.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.