Educație

TELEȘCOALA: Bună dimineața! Strigăm catalogul, de la ora 9.00 începe Teleșcoala, la TVR2!

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 1740 vizualizări

După aproape patru decenii, emisiunea „Teleşcoala” se întoarce la TVR 2 și TVR 3 într-o formă modernă, adaptată noilor generaţii de elevi şi cu metode optime de predare.

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică şi oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: „Teleşcoala”.

Emisiunea debutează azi, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

TVR a publicat orarul complet al primei săptămâni şi ce lecţii vor putea învăţa elevii.

TELESCOALA // Orarul săptămânii pentru clasa a VIII-a

Astfel, la TVR 2 elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe, sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, online pe TVR+, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Luni, 16 martie

Ora 15:00 Limba şi literatura română - „Iona”, de Marin Sorescu

Ora 15:30 Matematică - „Polinoame. Relaţia lui Viete”

Marţi, 17 martie

Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil classic – Nichita Stănescu

Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie

Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană

Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă; Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie

Ora 15:00 Istorie – România în perioada războilui rece

Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie

Ora 9:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;

Ora 9:00 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.