Educație

Subiecte cu surprize la Evaluarea Naţională

Mihaela Vlădescu
21 iun 2017 1868 vizualizări

Corpul rotund, subiect surpriză pentru candidaţii la Evaluarea Naţională. Schimbări importante la admiterea la liceu

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri proba scrisă la matematică. La aceasta au fost prezenţi 2514 candidaţi din cei 2631 înscrişi, nefiind înregistrate, potrivit oficialilor IŞJ, evenimente neplăcute. Pentru elevi subiectele nu au fost dificile, aceştia declarând că li s-au părut nu doar accesibile, ci chiar uşoare. Cadrele didactice de specialitate spun că şi în acest an subiectele au fost accesibile.  “Subiectele au fost bine formulate, au respectat programa şcolară. Gradul de dificultate a fost mediu şi sunt sigură că au fost profesori care să nu fi lucrat astfel de subiecte la clasă. Nici geometria nu a pus probleme. Surpriza a fost că s-a dat corpul rotund la geometrie, ceea ce nu a mai fost de mult. Problemele în sine nu au fost dificile, dar modul în care au oferit explicaţii elevii ar putea face diferenţa”, ne-a declarat profesoara de matematică Daniela Sârghie, directorul Colegiului Naţional Cuza Focşani. Rezultatele inițiale înainte de contestații vor fi afişate pe 26 iunie 2017, iar cele finale pe 30 iunie 2017. Anul acesta vine cu noutăţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu. Astfel, una dintre ele se referă la faptul că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum. O altă noutate se referă la faptul că a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului potrivit căreia trebuie să existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestaţie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie. La depunerea contestaţiei, elevii trebuie să completeze o declaraţie scrisă în care îşi asumă faptul că în urma recorectării lucrării nota iniţială poate să scadă. (M.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.