Educație

Simularea examenului de Bacalaureat 2025 a început în județul Vrancea: peste 2.150 de elevi înscriși, 460 dintre aceștia au absentat la prima probă

Ziarul de Vrancea
25 mar 2025 984 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a anunțat desfășurarea primei probe a simulării examenului de Bacalaureat pentru anul școlar 2024-2025. Evenimentul a avut loc luni, 24 martie 2025, iar elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă au susținut proba scrisă la Limba și literatura română.

Prezență și organizare

Potrivit comunicatului oficial, în județul Vrancea s-au înscris 2.150 de elevi, însă 460 dintre aceștia au absentat. Examenul s-a desfășurat conform prevederilor stabilite de Ministerul Educației și Cercetării, urmărindu-se crearea unor condiții similare cu cele ale examenului real.

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu structura și cerințele examenului de Bacalaureat, permițându-le să-și evalueze nivelul de pregătire și să identifice domeniile ce necesită îmbunătățiri.

Reguli stricte pentru desfășurarea examenului

Ministerul Educației a impus reguli clare pentru desfășurarea simulării:

Evaluarea lucrărilor – un proces digitalizat

O noutate în procesul de corectare a lucrărilor este evaluarea digitalizată. Lucrările elevilor vor fi scanate și corectate online de către doi profesori din țară. În cazul în care diferența dintre notele acordate depășește un punct, lucrarea va fi reevaluată de alți doi corectori, nota finală fiind calculată ca medie aritmetică.

Următoarele probe și comunicarea rezultatelor

Simularea continuă conform următorului calendar stabilit de Ministerul Educației:

Rezultatele vor fi comunicate individual fiecărui elev, fără afișare publică. Notele obținute la simulare nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazului în care elevul sau părintele solicită acest lucru în scris.

Măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor

Rezultatele vor fi analizate în fiecare unitate de învățământ, urmând să fie organizate ședințe cu părinții, discuții cu elevii și consilii profesorale. În cazul unităților de învățământ cu rezultate mai slabe, se vor lua măsuri specifice pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor.

Prin această simulare, elevii au ocazia să se familiarizeze cu formatul examenului de Bacalaureat și să își îmbunătățească strategia de învățare, având timp să își consolideze cunoștințele până la examenul final.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.