Educație

Simpozionul geografic despre ”Centenarul Marii Uniri”-sâmbătă 26 mai 2018, începând cu ora 10,la Colegiul Național ”Unirea” Focșani

Ziarul de Vrancea
24 mai 2018 2016 vizualizări

Sâmbătă 26 mai 2018, începând cu ora 10, Colegiul Național „Unirea” este gazda simpozionului cu tema „Centenarul Marii Uniri. Perspective geografice”. Alături de liceul gazdă, organizatori sunt Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Societatea de Geografie – Filiala Vrancea. Este a treia ediție a unui format care cuprinde un concurs pe teme geografice cu două secțiuni: teoreticăși eseu, precum și o sesiune de comunicări științifice.

Prof. dr. Răzvan Săcrieru, coordonatorul acestui proiect educațional, explică tema din acest an: „În contextul „Centenarului Marii Uniri” și al împlinirii a 150 de ani de la nașterea savantului Simion Mehedinți, organizatorii propun o perspectivă geografică, în dorința de a evidenția unitatea geografică și istorică a spațiului românesc, precum si existența unei conștiințe naționale în toate provinciile istorice.”

Au răspuns invitației geografi universitari din cele trei mari provincii istorice: Muntenia, Moldova și Transilvania.

În cadrul simpozionului vor fi susținute următoarele comunicări:

Conf. univ. dr. Bogdan Suditu, „Note privind reforma învățământului realizată de ministrul Simion Mehedinți (1918)”, „Periplu prin casele locuite de Simion Mehedinți”, Universitatea din București, Facultatea de Geografie

Lect. univ. dr. Ionel Boamfă, „Evoluția organizării administrative în spațiul românesc”, Universitatea „A. I. Cuza” din Iași, Facultatea de Geografie și Geologie

Prof. univ. dr. Ovidiu Gaceu, „Gheorghe Vâlsan – îndrumătorul tinerilor peste veacuri”, Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport.

Pentru secțiunea teoretică a concursului „Simion Mehedinți” s-au înscris echipaje aparținând următoarelor colegii și licee din Focșani: Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Alexandru I. Cuza”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” și Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia ”.

Organizatorii lansează o invitație tuturor celor interesați de acest subiect și care sunt de acord cu vorbele marelui geograf francez Emmanuel de Martonnecare spunea că „întregirea României a reprezentat o mare victorie a geografiei asupra istoriei nedrepte”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.