Educație

Școlile din Cîmpinenca și Găgești-Bolotești primesc calculatoare de la organizația non-profit, ”Ateliere Fără Frontiere”

Ziarul de Vrancea
6 feb 2020 2300 vizualizări

Organizația non-profit ”Ateliere Fără Frontiere” derulează un nou program național de donații de calculatoare pentru educație. Ateliere Fără Frontiere donează, cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale, 150 de calculatoare către 10 unități de învățământ din Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Vrancea și București prin programul Tech Kites. Unitățile de învățământ din județul Vrancea care beneficiază de calculatoare prin programul Tech Kites sunt Școala Gimnazială „Ioan Câmpineanu” din Câmpineanca și Școala Gimnazială Găgești din comuna Bolotești.Prezentăm în continuare comunicatul de presă primit la redacția Ziarului de Vrancea pe acest subiect

Ateliere Fără Frontiere donează 150 de calculatoare pentru dezvoltarea potențialului elevilor pasionați de IT

București, 5 februarie 2020. Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează 10 unități de învățământ din Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Vrancea și București cu 150 de calculatoare prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD - Groupe Société Générale.

Cele 6 școli gimnaziale și 4 licee sunt dotate cu unități centrale, monitoare, periferice și sisteme de operare, după ce au fost selectate de Uniunea Profesorilor de Informatică din România - UPIR, o organizație ce sprijină dezvoltarea competențelor digitale în școli prin programe dedicate atât elevilor cât și profesorilor. Unitățile de învățământ selectate de UPIR s-au remarcat prin potențialul elevilor cu aptitudini tehnice și interesul crescut al acestora pentru dezvoltarea de aplicații informatice.

„Aceste 10 unități de învățământ pot crea un mediu educațional care să conducă la performanțe ale elevilor în zona STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), dar le lipsesc dotările necesare pentru o bună desfășurare a cursurilor. Ne bucurăm să sprijinim modernizarea laboratoarelor de informatică din aceste școli și licee pentru a ajuta niște tineri să-și atingă potențialul de dezvoltare”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Toate calculatoarele donate în cadrul programului Tech Kites sunt livrate chiar în aceste zile în județul Hunedoara - la Școala Gimnazială „Dominic Stanca” din Orăștie și Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” din Beriu, în Dolj - la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” și Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Craiova, în București - la Colegiul Național „Octav Onicescu” și Școala Gimnazială „George Topârceanu”, în Vrancea - la Școala Gimnazială „Ioan Câmpineanu” din Câmpineanca și Școala Gimnazială Găgești din comuna Bolotești, și în Caraș-Severin - la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă și Colegiul Tehnic Reșița.

BRD - Groupe Société Générale, partener principal al programului Tech Kites, susține de 10 ani programele Ateliere Fără Frontiere, în special pe cele de donații de calculatoare pentru educație. Flavia Popa, Secretar General al BRD - Groupe Société Générale, a declarat: „Când ne gândim la un viitor sustenabil, știm ca acesta nu poate exista fără educație. Iar azi, accesul la tehnologie și informație este vital. BRD și AFF au parcurs un drum lung împreună, timp în care AFF a colectat peste 1.000 de tone de DEEE (din care 70% au fost dezmembrate petru reciclare și 30% au fost recondiționate pentru reutilizare). Cu o medie de 15 tone DEEE predate/an, BRD este în topul contributorilor AFF pentru protecția mediului, reducerea deșeurilor, a risipei și poluării. Aceste 150 de computere se numără și ele printre echipamentele care au căpătat o nouă viață, astfel încât, recondiționate și echipate integral, vor contribui la reducerea decalajului în educație.”

Tech Kites este un program național, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick a asociației Ateliere Fără Frontiere. Toate calculatoarele donate prin programele asociației sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect, în care persoane aflate în mare dificultate lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, testarea, sortarea și pregătirea lor pentru reutilizare.

Despre BRD - Groupe Société Générale

BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de peste 670 de unităţi și ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 28.600 POS-uri şi aproape 1.500 ATM-uri.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activități-cheie:

Retail banking în Franţa,

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group - International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică - reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.