Educație

Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Izvor de Bucurii

Ziarul de Vrancea
10 dec 2018 1312 vizualizări

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar și cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani, îndrumați de colectivul profesoral și în deplină colaborare cu părinții, au participat, cu mare bucurie,  la variate și numeroase activități, din cadrul proiectelor  cultural- artistice și de voluntariat, derulate în perioada 19 noiembrie - 8 decembrie 2018.

Astfel, joi, 29 noiembrie 2018, gimnaziștii au fost reprezentați la activitatea „Fără violență în școala mea!”, din cadrul proiectului județean „Comunicare și educație interculturală”, Ediția a III-a, coordonat de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, proiect în cadrul căruia Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani este partener. Machetele, planșele  pro toleranță, cu mesaje bilingve, româno-franceze, și Rezoluția în zece puncte a elevilor de clasa a VIII-a pentru o Românie mai bună; Mesajele pro pace și de sustenabilitate ale celor din clasa a V-a; scrisoarea către Bullying- Man, Acrostihurile Extrovert și Introvert; Copacul Toleranței, alcătuit din mesajele motivaționale pentru buna înțelegere a elevilor, semnate de cei dintr-a șaptea au fost mărturiile activităților derulate în Săptămâna Educației Globale(19- 25 noiembrie 2018), cu tema „Lumea se schimbă! Tu?”, organizate în Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani. In aceeași zi, elevii claselor a VII-a D și a VI-a A  și-au reprezentat școala la spectacolul  „Sus inima, Române!”, eveniment organizat de Ansamblul folcloric „Țara Vrancei”, cu implicarea actorilor Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”și a invitaților speciali, elevii artiști și cadrele lor didactice, membri ai Centrului Bucovinean de Artă și Cultură Românească din Cernăuți. Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani a răspuns astfel apelului pentru organizarea „Tombolei Frăției” pentru sprijinirea renovării  singurei instituții de cultură și artă românească din Cernăuți, în care  „frații noștri de neam și sânge” cultivă zestrea strămoșească. Activități dedicate Centenarului au fost organizate atât de cei mici: preșcolari și de la nivelul învățământului primar, dar și de gimnaziști, în cadrul proiectelor: „De o sută de ani uniți. România, te iubim; elevii realizând panouri cu mărturii, documente și cărți referitoare la însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918; filmări cu mesaje de unitate națională; un recital de cântece și poezii, o machetă „Atunci și Acum”, un material „100 de ani în 100 de imagini”;                                                                

„Le centenaire de la Grande Union” 1918- 2018; elevii realizând  o scenetă video, eseuri și PPT-uri în limba română, franceză, engleză și germană, eseuri despre personalitățile vremii care au contrinuit la împlinirea marii Uniri: Roi Carol I, La reine Maria, Ferdinand I, Gheorghe Pop de Băsești. „Eroii neamului nu se plâng, ci se slăvesc!”; elevii au urmărit PPT-ul ”Centenarul Marii Uniri”, au creat acrostihul Centenar, au citit și înțeles Rezoluția de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, redactând, la rândul lor, un Decalog al Viitorului, i-au încurajat pe soldații români, scriindu-le mesaje motivaționale și de mulțumire și au confecționat simboluri unirist. Cu ocazia aceluiași eveniment istoric, au participat, însoțiți și de cadrele didactice, și la activitățile organizate de administrația locală, de 1 Decembrie 2018. Parteneriatul școală- familie este concretizat și în activitățile de voluntariat inițiate și desfășurate de Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, cu sprijinul deosebit al părinților. Astfel, joi, 6 decembrie, elevii, spiriduși ai lui Moș Niculae, au răspuns generos apelului umanitar inițiat  de   Cătălin Lupu  și au donat peste o sută de pachete, încărcate cu dulciuri, fructe, rechizite și hăinuțe. Le mulțumim, pe această cale tuturor elevilor și familiilor acestora, care au susținut școala și în organizarea altor proiecte umanitare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le dorim, cu mult drag, Sărbători fericite!                

Scoala Generală „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Izvor de Bucurii

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar și cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani, îndrumați de colectivul profesoral și în deplină colaborare cu părinții, au participat, cu mare bucurie,  la variate și numeroase activități, din cadrul proiectelor  cultural- artistice și de voluntariat, derulate în perioada 19 noiembrie - 8 decembrie 2018.  Astfel, joi, 29 noiembrie 2018, gimnaziștii au fost reprezentați la activitatea „Fără violență în școala mea!”, din cadrul proiectului județean „Comunicare și educație interculturală”, Ediția a III-a, coordonat de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, proiect în cadrul căruia Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani este partener.

 Machetele, planșele  pro toleranță, cu mesaje bilingve, româno-franceze, și Rezoluția în zece puncte a elevilor de clasa a VIII-a pentru o Românie mai bună; Mesajele pro pace și de sustenabilitate ale celor din clasa a V-a; scrisoarea către Bullying- Man, Acrostihurile Extrovert și Introvert; Copacul Toleranței, alcătuit din mesajele motivaționale pentru buna înțelegere a elevilor, semnate de cei dintr-a șaptea au fost mărturiile activităților derulate în Săptămâna Educației Globale(19- 25 noiembrie 2018), cu tema „Lumea se schimbă! Tu?”, organizate în Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani. În aceeași zi, elevii claselor a VII-a D și a VI-a A  și-au reprezentat școala la spectacolul  „Sus inima, Române!”, eveniment organizat de Ansamblul folcloric „Țara Vrancei”, cu implicarea actorilor Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”și a invitaților speciali, elevii artiști și cadrele lor didactice, membri ai Centrului Bucovinean de Artă și Cultură Românească din Cernăuți. Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani a răspuns astfel apelului pentru organizarea „Tombolei Frăției” pentru sprijinirea renovării  singurei instituții de cultură și artă românească din Cernăuți, în care  „frații noștri de neam și sânge” cultivă zestrea strămoșească. Activități dedicate Centenarului au fost organizate atât de cei mici: preșcolari și de la nivelul învățământului primar, dar și de gimnaziști, în cadrul proiectelor: „De o sută de ani uniți. România, te iubim; elevii realizând panouri cu mărturii, documente și cărți referitoare la însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918; filmări cu mesaje de unitate națională; un recital de cântece și poezii, o machetă „Atunci și Acum”, un material „100 de ani în 100 de imagini”;                                                               

 

 

„Le centenaire de la Grande Union” 1918- 2018; elevii realizând  o scenetă video, eseuri și PPT-uri în limba română, franceză, engleză și germană, eseuri despre personalitățile vremii care au contrinuit la împlinirea marii Uniri: Roi Carol I, La reine Maria, Ferdinand I, Gheorghe Pop de Băsești. „Eroii neamului nu se plâng, ci se slăvesc!”; elevii au urmărit PPT-ul ”Centenarul Marii Uniri”, au creat acrostihul Centenar, au citit și înțeles Rezoluția de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, redactând, la rândul lor, un Decalog al Viitorului, i-au încurajat pe soldații români, scriindu-le mesaje motivaționale și de mulțumire și au confecționat simboluri uniriste. Cu ocazia aceluiași eveniment istoric, au participat, însoțiți și de cadrele didactice, și la activitățile organizate de administrația locală, de 1 Decembrie 2018. Parteneriatul școală- familie este concretizat și în activitățile de voluntariat inițiate și desfășurate de Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, cu sprijinul deosebit al părinților. Astfel, joi, 6 decembrie, elevii, spiriduși ai lui Moș Niculae, au răspuns generos apelului umanitar inițiat  de   Cătălin Lupu  și au donat peste o sută de pachete, încărcate cu dulciuri, fructe, rechizite și hăinuțe. Le mulțumim, pe această cale tuturor elevilor și familiilor acestora, care au susținut școala și în organizarea altor proiecte umanitare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le dorim, cu mult drag, Sărbători fericite!

   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.