Educație

Școala de vară, o experienţă inedită la Şcoala “Ştefan cel Mare”

Nicoleta Căinap 
24 iul 2017 985 vizualizări

Zeci de copii au desfăşurat, cu ajutorul cadrelor didactice voluntare, activităţi menite să le dezvolte creativitatea

La Școala Gimnazială ''Ștefan cel Mare" din Focșani s-a desfășurat, săptămâna trecută, prima ediție a proiectului intitulat ''Avanpremieră-clasa a V-a". Inițiat de cadrele didactice ale școlii și adresat elevilor care trec din clasa a IV-a în clasa a V-a, proiectul a cuprins ateliere și activități menite să-i familiarizeze pe cei mici cu trecerea de la învățământul primar la cel gimnazial și cu profesorii care le vor preda la clasă, într-o manieră atractivă. Activitățile s-au desfășurat pe grupe, cu un orar stabilit și au fost diverse, mergând de la ore de limba și literatura română, matematică, istorie, până la educație fizică, ateliere de dezvoltare personală, hand made, regie sau informatică. În cadrul acestora, elevii și-au dezvoltat cunoștințele, au descoperit noi preocupări și pasiuni, și-au cunoscut viitorii diriginți și profesori. La final a fost realizată o expoziție cu produsele create de elevi iar aceștia au primit diplome într-un cadru festiv, urmând ca până la începerea anului școlar să fie tipărită și broșura referitoare la activitățile realizate. Impresiile celor implicați vorbesc de la sine despre ce a însemnat școala de vară. ''Școala de vară mi-a plăcut mult. Săptămâna aceasta a fost minunată. Un alt mod de a vedea școala: distractivă. A fost amuzant și fiindcă am fost alături de prieteni. Chimia, istoria, hand-made, regizor pentru o zi, dansuri, cantece ...au fost niște activități foarte interesante. Am aflat lucruri noi și ne-am simțit bine. Am dat frâu liber creativității. Felicitări profesorilor pentru această idee genial,''  a precizat Ana-Maria, una dintre elevele participante.  ''Mi-au plăcut nespus activitățile de la școala de vară, ușoare și distractive. Mi-am revăzut colegii de clasă și din scoală, distrându-mă alături de ei la activitățile amuzante", a spus Maria-Irina.

Proiectul va continua

Experienţa a fost una pozitivă şi pentru cele 21 de cadre didactice implicate în proiect, acestea depunând muncă de voluntariat în cadrul acestui proiect. ''Vacanța de vară petrecută la școală poate fi un instrument de instruire, o joacă, un timp liber petrecut cu colegii, un moment de ''distrugere totală'' a barierelor dintre profesor și elev. Elevul fiind relaxat, mai sincer, poate să-și arate talentele înclinațiile către anumite domenii. Momentul acesta poate deveni productiv pentru că se renunță la tipare'', transmite profesoara Grațiela Soare. ''Am îmbrățișat cu mare entuziasm ideea acestei școli de vară, atât în calitate de profesor, dar și de părinte de viitor boboc al ciclului gimnazial. Consider ca această modalitate de a-ți cunoaște viitorii profesori este una care permite înlăturarea barierelor impuse de timiditate și de granița pe care, involuntar, o impune catedra. Feed-backul primit la sfârșitul atelierelor, precum și entuziasmul manifestat de copii pe parcursul lor, mă îndreptățesc să cred ca au fost o reușită, lucru care ne motivează ca în anii următori să perseverăm în această initiativă și să propunem elevilor noștri acțiuni la fel de antrenante și atractive pentru ei”, a declarat profesor pentru învățământ primar Corina Roșu. Succesul avut cu acest proiect determină cadrele didactice şi conducerea unităţii să îşi dorească să îl continue vara viitoare, după cum transmite profesoara Nicoleta Căinap, responsabilă cu imaginea unităţii de învăţământ. (Nicoleta Căinap)      


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.