Educație

Schimb de experiență didactică între elevii Școlilor Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani și „Grozea Nicu” Răstoaca

Ziarul de Vrancea
8 iun 2021 1564 vizualizări

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani  și Școala Gimnazială „Grozea Nicu” Răstoaca s-a desfășurat în perioada 18 mai- 2 iunie, un foarte interesant și educativ schimb de experiență didactică între elevii de la clasa a V-a A, îndrumați de cadrele didactice și bibliotecar.

 Copiii au creat povești cu mesaj motivațional și antibullying, un dar sufletesc, rânduri și animații create de copii pentru copii.                                                                                        

Elevii din clasa a V-a A, îndrumați de profesoara de Limba și literatura română, Bărbosu Pompilia, au creat scurte povești cu personaje fantastice, care demonstrează că toate ființele sunt bune și că pot deveni eroi care salvează lumea.Folosind aplicația gratuită Google Toontastic pentru telefoane, ei au animat aceste creații literare.Acestea  au fost traduse în limba franceză, sub îndrumarea doamnei profesoare, Stoian Roxana.Filmulețele au fost transmise în dar, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, prin intermediul domnului profesor Dănilă Nicolae, elevilor de clasa a V-a din Școala Gimnazială „Grozea Nicu” Răstoaca.                                                                                                                

Ei au creat, îndrumați de doamnele profesoare, Ciobotaru Roxana și Tudorache Menită, la rândul lor, povești pe care le-au transformat în animații, folosind aceeași aplicație.

Așadar, copiii au conștientizat că nu sunt diferiți.Prin acest schimb de experiență între cadrele didactice, elevii și părinții celor două școli din mediul urban și cel rural, au fost promovate drepturile copilului, iar micii gimnaziști au fost încurajați să se respecte și să se ajute pentru a crea împreună un viitor mai bun, în țara natală.De menționat că această activitate face parte din Proiectul Județean cu același titlu avizat de ISJVN, cu Nr. 9037/11.10.2019 și inclus în CAEJ 2020( care, din cauza condițiilor pandemice, s-a prelungit în anul școlar 2020-2021).                                                           

Această activitate a fost prezentată ca exemplu de bună practică și în cadrul Webinarului didactic, joi, 3 iunie 2021, din cadrul Seriei de întâlniri „Literatură, artă, comunicare. Dialoguri necesare în universul educației interculturale”, ediția a XV-a, organizate de Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Informații și fotografii transmise de prof. Pompilia Bărbosu

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.