Educație

S-au publicat notele elevilor din județul Vrancea la examenul de Evaluare Națională sesiunea iunie 2020

Ziarul de Vrancea
23 iun 2020 7456 vizualizări
Evaluare Națională 2020 FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Evaluare Națională 2020 FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Aceste note sunt  cele dinaintea depunerii și rezolvării constetațiilor. Pentru prima dată, notele nu s-au anunțat nominal ci pe coduri de elev, potrivit reglementărilor în vigoare privind respectarea normelor referitoare la  protecția datelor cu caracter personal.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a explicat Ministerul Educației și Cercetării.

Citiți notele elevilor din județul Vrancea la examenul de Evaluare Națională sesiunea iunie 2020  accesând titlul alăturay Lista candidaților din județul Vrancea ordonați descrescător după media obținută 

După cum se poate constata în județul Vrancea s-au obținut a examenul de Evaluare Națională sesiunea iunie 2020 înainate de depunerea și rezolvarea contestațiilor 21 de medii de 10. Cei 21 de elevi de 10 la Evaluarea Națională sunt de la unități de învățământ din Focșani, Adjud, Vidra, Paltin și Nistorești, după cum urmează: Colegiul Național UNIREA Focșani – 7, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani – 3, Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” Focșani – 2, Colegiul Național ”Emil Botta” Adjud – 2, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani – 2, câte un elev de la Școala Gimnazială ”Oana Diana Renea” Focșani, Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” Focșani, Școala Gimnazială ”Valeriu D. Cotea” Vidra, Școala Gimnazială Paltin și Școala Gimnazială Nistorești. Pe de altă parte, 851 de elevi prezenți la proba de Limba și literatura română au obținut note între 1.00 și 4.99.

Înainte de depunerea și rezolvarea contestațiilor procentul notelor mai mari de 5, deci de promovabilitate la la examenul de Evaluare Națională sesiunea iunie 2020 a fost în județul Vrancea de 69,9%. Din acest punct de vedere comparativ cu alte județe, Vrancea se află în ultima parte a clasamentului, cu doar șapte județe care au un procent mai mic de promovabilitate.  

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Vrancea despre rezultatele la   Evaluarea Națională sesiunea iunie 2020

”În județul Vrancea, 21 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Elevii sunt de la școlile: Colegiul Național „Unirea” Focșani, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, Școala Gimnazială „Oana Diana Renea” Focșani, Școala Gimnazială Nistorești, Școala Gimnazială Paltin, Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra.

-Rata de participare a fost de 2826 candidați prezenți, dintr-un total de 3004 elevi înscriși.

-La proba de Limba și literatura română din 2835 prezenți au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2320 candidați (81,83 %), iar 93 candidați au fost notați cu 10 (zece).

-La proba de Matematică din 2829 candidați prezenți, 1776 candidați (62,78%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 66 candidați au obținut nota 10 (zece).

-Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise atât letric, cât și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

-Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

-În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

-Un număr de 3 candidați care au fost în izolare vor susține Evaluarea Națională în etapa specială, începând cu data de 29 iunie 2020.

-Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE EVALUARE NAȚIONALĂ,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT, prof. Gabriela Daniela MARCHITAN”

Tot astăzi luni 22 iunie 2020, între orele 14:00 și 20:00, pot fi depuse contestațiile. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

Precizări despre contestații

Elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

La contestații, fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori care evaluează lucrările de examen în săli separate. Notele puse după reevaluarea lucrării de către cei doi profesori sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială, înainte de contestații.

Dacă între nota dinainte de contestații și cea de după se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, atunci președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Nota acordată de această a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

Calendarul Evaluării Naționale 2020:

 

2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională
15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă
18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor
23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor
27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

La ce contează notele de la Evaluarea Națională

Înscrierea în clasa a IX-a de liceu se face fără examen, pe baza mediei de admitere.

Cum se calculează media de admitere la liceu 

Media de admitere în liceu este formată din media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere).

Înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere la liceu egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la un liceu, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate școlară care au mediile de admitere şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Calendar admitere la liceu 2020

2 – 6 iulie 2020      Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic Orice opțiune greșită poate conduce la

repartizare nedorită.

3 – 7 iulie 2020      Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

10 iulie 2020        Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a Vlll-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021.

10 iulie 2020       Afișarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat la liceu, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ

13 – 20 iulie 2020 Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

Text informații:edupedu.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.